Triptip: waarom Gambia de perfecte last-minute vakantiebestemming is

100

Je wil er nog snel even tussenuit, weg van de donkere herfstdagen en richting zomer ? Dan wordt het Gambia want een reis naar The Smiling Coast of Africa is snel geregeld. Ziehier 5 redenen waarom het altijd een goed idee is om naar Gambia te reizen, ook last-minute.

 

1. Je identiteitskaart volstaat

Ga op op reis naar Gambia dan volstaat een Belgische identiteitskaart. Handig als je vandaag beslist om de Belgische druilregen even in te ruilen voor het zomerse Afrika! En dankzij de talloze rechtstreekse vliegtuigverbindingen vanuit Brussel en Amsterdam is een vlucht bovendien zo geboekt (aan een zacht prijsje!).

2. Zomerse temperaturen zonder jetlag

Wil je zeker zijn van de zon en een aangename zomerse temperatuur, maar heb je geen zin in een jetlag dan is Gambia de perfecte bestemming voor jou: op amper 6 uur vliegen ben je al op je vakantiebestemming.

iStock_000015979288_Medium

3. Klein en héél erg fijn

Gambia is het mooiste kleine land van Afrika en dat is niet zomaar een slogan: op de kleine oppervlakte is er heel wat te zien en te beleven. Het natuurschoon is overweldigend, langs de kust met zijn prachtige stranden en in het tropische binnenland met zijn nationale parken.

Gambia river in Niokolo Koba

4. Gambia lacht je tegemoet!

Gambia mag terecht The Smiling Coast Of Africa genoemd worden en alleen al voor het contact met de lokale bevolking zou je naar dit sympathieke landje reizen. Overal waar je komt, mag je rekenen op een warm onthaal en wordt je getrakteerd op een brede glimlach. Onmogelijk om hier een slecht humeur te hebben en daarom de perfecte bestemming om een eventuele herfstblues van je af te schudden.

iStock_000060966460_Medium

5. Het is een veilig bestemming

Gambia ligt aan de westkust van Afrika en wordt helemaal omringd door buurland Senegal. Het kleine landje is stabiel, kent lage criminaliteitscijfers en toeristen zijn zelden het slachtoffer van een aanval of diefstal.

Gambia

Info: www.visitthegambia.gmwww.facebook.com/gogambia