Stap je binnenkort in het huwelijksbootje en heb je je grote dag tot in de puntjes voorbereid? Denk ook eens aan onderstaande tips: ideaal om er écht een feest van te maken waar je jaren later nog met liefde aan terugdenkt.

1. Ga de dag ervoor op tijd slapen

Uiteraard ben je zenuwachtig en denk je dat je de nacht ervoor weinig zal kunnen slapen, maar ga toch maar op tijd naar bed. Bedoeling is om fris aan de grote dag te beginnen. Vrijgezellenfeestjes plan je daarom ook minstens een week voor het trouwfeest.

2. Voorzie voldoende tijd om jezelf klaar te maken

Plan de dag niet te strikt: zorg dat er voldoende tijd is om jezelf aan te kleden en klaar te maken, een beetje te babbelen met de bruidsmeisjes en een moment van rust in te plannen.

3. Draag een strapless jurkje of shirt

Wanneer de kapper je haren tot een mooi bruidskapsel omgetoverd heeft, is het makkelijk om dat kunstwerkje intact te houden wanneer je iets draagt dat je niet over je hoofd hoeft te trekken om het uit te doen. Een straplessjurkje bijvoorbeeld kan je naar onderen afrollen en er zo uitstappen, zonder je kapsel te ruïneren.

4. Denk aan een ‘wedding survival kit’

Een paar dagen voor de grote dag maak je een tasje klaar met kleine benodigdheden die je nodig kunt hebben: pleistertjes, een vlekkenverwijderaar, pijnstillers, een naaisetje, extra panty’s… alles wat je maar kunt bedenken om kleine noodgevallen het hoofd te bieden.

5. Neem een paar selfies

Betere foto’s dan die van de professionele fotograaf die je hebt ingehuurd, zul je er niet mee maken, maar een paar spontane selfies van jezelf en je kersverse echtgenoot of echtgenote is altijd heel erg leuk om later nog eens terug te zien.

6. Zorg dat je ontspannen de kerk of het stadhuis binnenstapt

Een paar keer diep ademen, eventueel de armen en benen lichtjes losschudden… en gaan! Zorg dat je ontspannen bent, Youtube staat vol met filmpjes van bruidjes die over hun jurk struikelen van de stress.

7. Vergeet je extra paar platte schoenen niet

Ook al heb je je trouwschoenen op voorhand al wat ingelopen, overweeg toch maar om een extra paar platte schoenen aan te schaffen voor het dansfeest (witte ballerina’s bijvoorbeeld). Zo voorkom je pijnlijke voeten.

8. Opgelet met alcohol

Champagne de hele dag, het klinkt verleidelijk maar opgelet: je wil je trouwdag niet in een dronken roes beleven.

9. Wees origineel: plaats een fotobooth

Met een fotobooth maak je jouw huwelijksfeest en je gasten helemaal onvergetelijk. Zo’n fotobooth is een box waarin je gasten een foto kunnen nemen en daarvan een uniek souvenir in de vorm van een instant fotoprint ontvangen. Bij de foto- en videobooth van weddingbooth.be kunnen je gasten hun meest oprechte gelukwensen nalaten in de vorm van een persoonlijke video, de pannen van het dak dansen in een video of boomerang (GIF) en jouw gastenboek volplakken met de mooiste en zotste foto’s.

10. Verwacht geen vuurwerk op je trouwnacht

Denk vooral niet dat er na een geweldig trouwfeest een trouwnacht vol vuurwerk volgt. Wellicht zijn jullie beiden gewoon te moe voor nog wat actie. Vrees niet, jullie hebben nog een heel leven om voor vuurwerk te zorgen.