Trouwen in tijden van corona: Christophe en Nadine stappen na 31 jaar in het huwelijksbootje

197
Christophe en Nadine

31 jaar samen, dat vraagt om een ring. Op 5 september 2020 gaven Christophe en Nadine elkaar het ja-woord. De coronamaatregelen waren ook van de partij, maar dat kon de pret niet bederven: “Iedereen vond het een superleuk feest!”

Grote fuif

“Het oorspronkelijke plan was dat we ’s ochtends zouden trouwen en daarna ontbijten. ’s Avonds zouden we een barbecue organiseren en daarna een fuif voor de familie en mijn klanten – ik baat een café uit in Antwerpen. In totaal zouden er zo’n 100 mensen komen.” Maar daar stak corona een stokje voor…

Opgelucht

“Toen corona uitbrak, hebben we alles even op z’n beloop gelaten. Zoals iedereen wisten we niet hoelang die pandemie zou duren. We dachten dat het wel in orde zou komen. Maar hoe dichter we bij de trouwdatum kwamen, hoe meer we beseften dat de oorspronkelijke plannen niet konden doorgaan. Het feest verplaatsen was geen optie. We zijn al 50 en wilden nu echt wel getrouwd zijn. Het was ook een opluchting toen de zaal en de plannen vastlagen. Eindelijk moesten we niet meer twijfelen of wakker liggen.”

Restaurant geannuleerd

“We hebben tot 3 maanden voor het feest gewacht en dan toch een zaal vastgelegd. Ik wou niet ‘gewoon’ gaan eten, maar iets speciaals. Daarom kozen we een gezellig Spaans restaurant in ‘t stad. Eerst konden er 25 mensen komen, maar toen werd de bubbel terug verkleind. Het restaurant stelde voor om 4 personen per tafel samen te zetten, maar dat vonden we niet feestelijk. Omdat we niet tot een oplossing kwamen, hebben we de boeking geannuleerd.”

Leuker dan gedacht

“Op de valreep vonden we nog een ander restaurant dat 2 tafels van 10 personen uit dezelfde familie kon zetten. De tafels stonden nog dicht genoeg bijeen om met elkaar te kunnen praten. Dit restaurant was veel gewoner dan het eerste, maar alles verliep heel gemoedelijk, de kindjes mochten rondlopen en we konden apart zitten met ons feestgezelschap. Daardoor is het zelfs leuker geworden dan het in het eerste restaurant zou zijn geweest.”

 

Openingsnummer op de gsm

“Mijn man en ik hebben een geïmproviseerde openingsdans gedanst in het midden van het restaurant. De uitbater probeerde nog om een gsm via Bluetooth aan de speakers te koppelen, maar dat lukte niet. Een gast heeft het liedje dan afgespeeld via zijn gsm.” (lacht)

Vriendin in quarantaine

“Iedereen vond het een superleuk feest. We hebben goed gegeten en gedronken en het was gezellig. Ik hoor van andere koppels dat ze elkaar de hele avond niet gezien hebben tijdens hun trouw. Wij hebben tenminste van elkaar kunnen genieten en met iedereen kunnen praten. Ik heb er absoluut geen spijt van dat het zo gelopen is. Alleen jammer dat mijn Nederlandse beste vriendin, die dus uit ‘het buitenland’ komt, na het feest verplicht in quarantaine moest.” (lacht)

Uitgesteld feest

“Ik heb een aantal mensen moeten opbellen om te zeggen dat ze niet meer konden komen. Dat was moeilijk, maar ze begrepen het. Uiteindelijk konden wij er ook niks aan doen. Maar volgend jaar, als we een jaar getrouwd zijn, geven we een inhaalfeest!”

Nadine’s raad aan koppels die gaan trouwen tijdens corona? “Geen stress. Niemand neemt je iets kwalijk. Laat het gewoon op je afkomen en geniet. En dan wordt het vanzelf leuk.”

(tekst: Anouk Mouton – foto: © Bart Boodts Photography – www.bartboodtsphotography.com)