Je huwelijksdag is één van de mooiste dagen van je leven en dan moet je natuurlijk schitteren! Een klassieke trouwjurk is altijd mooi, maar wij kiezen toch eerder voor een modernere aanpak. Een jurk waarmee je opvalt en waarbij je de laatste trends in fashion volledig volgt, wat wil je nog meer op je mooiste dag? Schitter met deze vijf hotste trends als een ware fashionista!

1. Klein en fijn

Een beetje vlees tonen op je huwelijksdag, dat mag! Daarom worden korte trouwjurken steeds populairder. Zorg er gewoon voor dat je benen een mooi kleurtje hebben en kies voor een model dat je flateert. Zo loop je vol zelfvertrouwen en met blote benen naar het altaar.

(Sophie et Voilà)

(Sophie et Voilà)

(Reem Acra)

2. Laagje na laagje

Een trouwjurk is vaak bombastisch met vele lagen stof over elkaar. Maar het kan ook simpeler met laagjes zoals je ziet in onderstaande voorbeelden. Zo bekom je een soort geometrische jurk die helemaal de nieuwste trends volgt.

(Sophie et Voilà)

(Mireia Balague)

(Carlos Burro)

3. Naar een feestje?

Het spijtige aan een trouwjurk is dat je hem slechts één keer kan dragen. Met een midi-cocktailjurk is dat niet het geval. Die kan je gerust nog dragen voor een exclusief feestje.  Bovendien kom je op je huwelijksdag opnieuw heel origineel uit de hoek.

(Olga Macià)

(Blumarine Sposa)

(Lorena Panea)

4. Keep it simple

Een grote trend in de trouwjurken is eenvoud. Het moet tegenwoordig niet al te ingewikkeld zijn: geen hoepeljurken of heel veel kant. Een jurk die schittert in zijn eenvoud is vaak mooier dan te veel sier. Bovendien sta je er gegarandeerd heel sexy mee.

(Jesús Peiro)

(Flora)

(Maria Salas)

5. Franjes ten top

Wil je echt opvallen met een originele trouwjurk? Dan moet je kiezen voor franjes. Het is een hippe trend in mode voor deze zomer en die zet zich door in de huwelijksmode. Spring uit de ban en doe alle monden openvallen…

(Carlo Pignatelli)

(The Atelier)

(Sedomir Rodriguez)

Foto’s: Getty Images