De lente- en zomermaanden zijn het ideale moment om met je kleintje(s) op verkenning te gaan. Maar op stap gaan met een buggy zorgt vaak voor heel wat gedoe, een draagzak is dan ook het perfecte alternatief. Wij hebben de Tula Free To Grow getest, een handige draagzak die je kan gebruiken vanaf de geboorte.

Ik heb mezelf nooit gezien als een draagzakmama. Redenen: niet mooi en niet comfortabel. Helemaal fout. Anno 2018 vind je heel wat hippe draagzakken met coole prints. Want dat zo’n accessoire fashionable én comfy is, vinden we toch wel belangrijk, niet? 🙂

De Tula Free To Grow bestaat in een mooie waaier prints: van kleurrijk en girly tot stoer en modern. Naast enkele vaste prints, brengt Tula ook af en toe hippe limited designs uit.

De specificities van de Tula Free To Grow op een rijtje:

Voor pasgeborene, baby en dreumes
Geen aparte insert nodig
Kledingmaat 56 t/m kledingmaat 86 en 3,5 kg t/m 20 kg
Buik- en rugdrager
Extra comfort door vulling bij knieholtes
Zitvlak met drie breedtestanden (13 – 38 cm)
Rugpand met drie hoogtestanden (28 – 43 cm)
Verstelbare heupband tot 144,5 cm
Hoog draagcomfort door gevulde schouderbanden
Heupband met klein zakje (voor sleutels of geld)
Afneembaar slaapkapje
Materiaal 100% ökotex – gecertificeerd katoe

Op stap met de Tula

Het design van de draagzak oogt mooi en zit bovendien verrassend comfortabel. Het zitvlak, de tailleband, het rugpand, het borstriempje en de tailleband kunnen makkelijk op jouw maat afgesteld worden. De brede riem aan de heup is lekker dik en zacht en voelt stevig en comfy aan. Je kan de Tula makkelijk verstellen, handig als ook je partner de Tula graag gebruikt. Ook de schouderbanden zijn erg stevig zonder lomp te ogen en ze zijn bovendien erg zacht, waardoor ze niet gaan snijden. Designs meets comfort!

Vanaf de geboorte

De Tula Free To Grow is zo ontworpen dat je ‘m kan gebruiken vanaf de geboorte, zonder extra insert. Je kan de onderkant verstellen met drukknopjes in drie verschillende groottes, helemaal afhankelijk van de grootte van je kindje: van newborn tot baby en peuter. Ik heb de draagzak getest bij een pasgeboren baby en ze vond het echt superfijn. Mooi dicht bij mama of papa en de ideale plek voor een dutje. De knietjes en het hoofdje zijn goed ondersteund in de zogenaamde kikkerhouding en je pasgeboren baby zit echt comfortabel. Standaard wordt ook een kap bijgeleverd.

Eens je de draagzak perfect naar jouw wensen versteld hebt, heb je hem in 1-2-3 aan. Je hoeft niet te knoeien met knopen, en ook als je alleen bent is het superhandig om je kleintje vast te maken. Aan de voorkant van je Tula vind je een opbergvakje waar je iets kleins kan in opbergen. Handig als je op stap bent! Uitstapjes met een draagzak zijn echt zalig: geen gesleur met buggy’s, je kan overal gemakkelijk tussen en bij en je kleintje zit heerlijk dicht bij jou. Wij hebben thuis een hond en samen gaan wandelen is veel gemakkelijker met de Tula!

Ook handig in huis

Hoewel een draagzak vooral gebruikt wordt voor uitstapjes, vind ik hem ook thuis erg handig. Dagelijks trek ik hem toch minstens één keer aan in huis. Want dat je met een newborn in huis weinig tijd hebt voor dagdagelijkse taken – vaatwas vullen, tafel afruimen, stofzuigen – is een understatement. Bovendien kan zo’n simpel klusje al snel heel wat langer duren dan normaal. Voor zo’n simpele huishoudelijke klusjes is de draagzak ideaal. Je bent dicht bij je babytje, je kleintje vindt het superfijn (onze dochter slaapt al na enkele minuten) en je kan simpele zaken van je to-do-lijstje schrappen.

Refluxbaby

Na amper 10 dagen had onze mini-me last van reflux. Een tip die ik vanuit alle hoeken kreeg: koop een draagzak. En die had ik gelukkig. Doordat je baby in de draagzak mooi rechtop zit is dit ideaal voor kleintjes met reflux. Superhandig!

+
Verschillende hippe prints
Te gebruiken vanaf de geboorte, zonder insert
Ergonomisch design
Je kan het kindje op de buik en op de rug dragen

Flink prijskaartje met 159 euro, maar zeker de investering waard

Adviesprijs 159 euro – babytula.com

Info. www.babymatters.com