Lange boswandelingen, knusse avonden voor de kachel, marshmallows en chocomelk aan het kampvuur, wegdoezelen met het geluid van de regen. In de herfst maken we het graag extra gezellig. De luxeboomhutten van Treelodge in Retie zijn dan ook de ideale bestemming voor een herfstig microavontuur.

Avontuur, natuur en vrijheid gekruid met een beetje luxe. Voor eigenaars Bram en Karen zijn dat dé ingrediënten voor intense geluksmomentjes. Om dat geluk dicht bij huis te ervaren, creëerden ze een echt boomhuttendorp in de Antwerpse Kempen. In hun bos in Retie bouwden ze drie unieke boomhutten met al even bijzondere namen: Tjiftjaf, Bonte Specht en Bosuil.

Tjiftjaf

Wij logeren in Tjiftjaf, de kleinste telg van de familie en vernoemd naar een onopvallend vogeltje. Nochtans is de boomhut allesbehalve dat. Verheven boven de bosgrond staat hij majestueus tussen de boomtoppen. Onderaan voelen we ons klein als een vogeltje in het bos, enthousiast als een kind in een pretpark. Als we voet in het boshuisje zetten, verwelkomt de geur van hout ons. Slechts een woord rolt nog over onze lippen, ‘wauw’. Wat we zien, is puur vakmanschap. Een ode aan hout. Bram, boomverzorger van opleiding, bouwde Tjiftjaf met gerecupereerd hout. Zo komen de grote ramen uit een oud huis in Roeselare en zijn de planken van het plafond meer dan 100 jaar oud. Het gaat om kwalitatief, duurzaam hout in zijn puurste vorm.

Op een schapenvelletje

In de stoere, rustieke boomhut vind je alles voor een comfortabel verblijf. Een prachtige, muntgroene keuken uitgerust met frigo, gasvuur, microgolfoven en zelfs vaatwasser. Een knusse zithoek (inclusief slaapbank) met zicht op het bos. Schapenvellen, extra fleecedekentjes onder de salontafel, boslectuur en een houtkachel. Een badkamer met douche en toilet. Ook hier zetten natuurlijke materialen de toon. Veel hout, een stenen lavabo en een douchewand met marmerlook. Op het eerste verdiep, onder het dak, is er een tweepersoonsbed langs de voorkant en een ligbad met zicht op de naaldbomen langs de achterkant. Er zijn vliegenramen en verduisterende gordijnen, van luxe gesproken.

 

“Het idee is dat je hier volop van het buitenleven kan genieten. Je kan kilometers wandelen of fietsen door de Kempense natuur, een kampvuur bouwen en ravotten in het bos. Op het einde van de dag neem je een bad of kruip je in de hottub om daarna onder de wol te kruipen in een degelijk bed”, vertelt Bram.

www.treelodge.be

Tekst en beeld: Laura Claessens