Kapitein van je eigen droomvakantie. Stel je voor dat je gedurende een
week schipper bent op je eigen boot? Dat kan bij Nicols. Zij verhuren reeds dertig jaar rivierboten in Frankrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. Een vaarbewijs heb je niet nodig!

Nog nooit gevaren? Geeft niet, je krijgt op de eerste dag alles mooi uitgelegd. En voor je het weet ben je vertrokken, richting vakantie.  Trouwens, Nicols bouwt de boten zelf, op hun eigen scheepswerf. In de vaartuigen zit drie decennia ervaring, wat garant staat voor een optimaal gebruiksgemak.

Slow-travel op zijn best
Dag na dag ben je de eigen baas over je traject. Je stopt wanneer je wil. Wil je graag een lokaal wijntje proeven in een leuk dorp? Gewoon even de boot vastmaken en weg ben je. Wie gaat er ‘s morgens naar de bakker? Of wat dacht je van een picknick op het malse gras van een rustige oever? Kortom, dit is slow-travel op zijn best. Onthaasten in het kwadraat.

In Frankrijk kan je verschillende vaarroutes kiezen, zoals het Canal du Midi, het de Canal de Bourgogne of het wondermooie Canal du Nivernais. Inderdaad, leven als God in Frankrijk, maar dan op het water. In Duitsland kan je ten noorden van Berlijn varen in een natuurrijk gebied van meren die onderling verbonden zijn met kanalen.

Primeur: 100% elektrisch-aangedreven boot
Nieuw voor dit jaar en tevens een primeur in de sector is de Sixto Green, de eerste 100% elektrisch-aangedreven boot. Dankzij lithium-ion accu’s kan je met dit nieuw type vaartuig op vakantie in perfecte symbiose met de natuur. De motor is zeer stil en er zijn geen uitlaatgassen. In samenwerking met de dienst voor Franse waterwegen werd gezorgd voor voldoende oplaadpalen. Trouwens, het laden is in twee uur tijd gefikst. De Sixto Green is een woonboot voor 6 tot 8 personen, en debuteert dit jaar op de waterwegen in de Elzas.

Nicols is een 100% Frans bedrijf dat reeds 30 jaar pleziervaartuigen bouwt op de eigen scheepswerf in Cholet, en deze verhuurt op kanalen, rivieren en meren. Nicols heeft een vloot van 300 gezinsvriendelijke huurboten die verspreid zijn over 23 bootverhuurcentra, waarvan 20 in Frankrijk, 2 in Duitsland en 1 in Portugal. Nicols de enige aanbieder van vaarvakanties zonder vaarbewijs in Portugal, vanuit de haven Amieira aan het Alqueva Meer. Om te varen met een Nicols boot is geen ervaring of vaarbewijs nodig.

WIN EEN VAARVAKANTIE VOOR 4 PERSONEN 

Wij mogen een vakantie weggeven op de Franse rivieren 4 personen. Voor een volledige week in april, mei of juni. Vertrek vanuit Glenac, Dole, Saverne of Buzet. Diesel en persoonlijke uitgaven niet inbegrepen.

Vul onderstaand formulier in en geef het juiste antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met woensdag 20 maart 2019.

WEDSTRIJDVRAAG: Wat is de naam van de eerste 100% elektrisch-aangedreven boot?