Wil je Valentijn graag vieren met je geliefde, maar zou je het graag eens wat origineler aanpakken? De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar voor een echte verwenpartij. De drie kustgemeenten – het triootje dus! – leggen jou en je geliefde in de watten met tal van Valentijnsactiviteiten van 10 tot 18 februari.

Voor elke romantische ziel is er wat wils. Je kan meereizen met de Kus-tram of het koude water induiken tijdens de Knuffelduik in Oostduinkerke. Te koud? Geen nood! In Nieuwpoort kan je opwarmen aan het Liefdesvuur. Voor wie honger heeft, bieden een heleboel restaurants een Kus-me-nu aan. Ziehier onze 9 meest romantische things to do aan de Westkust.

1. Met een glaasje bubbels de Kus-tram op

Tijdens de valentijnsperiode kan je een ritje maken tussen de drie kustgemeenten met de romantische Kus-tram. Onderweg word je verwend met een glaasje bubbels in een uniek champagneglas dat je mag meenemen naar huis.

De Kus-tram rijdt telkens van 11 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur op 10, 14 en 17 februari.

2. Hernieuw je huwelijksgeloften op het strand

Droomde je stiekem van een huwelijk aan zee, maar is dat er niet van gekomen? Dan is dit je kans! Op het strand van De Panne kan je in een romantische setting je huwelijksgeloften hernieuwen.

3. Neem een frisse duik

Hou je niet alleen van je geliefde en vrienden maar ook van een adrenalinekick? Neem dan op 10 februari een Knuffelduik in zee op het strand van Oostduinkerke. Eerst warm je op met wat zumba om dan het ruime sop te kiezen om 15 uur. Vanaf 10.30 uur is er een muziekoptreden en om 18.30 uur kan je genieten van een knetterend liefdesvuurwerk.

Met jouw stunt steun je bovendien een goed doel. De opbrengst (5 euro per persoon) gaat naar vzw Kiekafobie, die kinderen met kanker steunt.

4. Uit liefde voor…

Tijdens een wandeling door Nieuwpoort word je op twaalf plaatsen verrast door een liefdesverhaal of –gedicht. De activiteit is gratis en doorlopend beschikbaar op je smartphone.

Je kan eraan deelnemen van 10 tot en met 18 februari.

5. Shoppen op de Chaussée d’Amour

Zin in een romantisch avondje vol shopplezier? De Zeelaan in Koksijde-Bad (Koksijde-Oostduinkerke) wordt op 12 februari van 18 tot 21u30 omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met late night shopping, burlesque-optredens, lingerieshows en een vleugje pikant.

6. Verwarm je aan het liefdesvuur

Hebben jij en je valentijn het wat koud gekregen? Ga dan op 14 februari van 18 tot 19 uur naar het vuurspektakel kijken op het strand van Nieuwpoort. Geniet van het prachtige uitzicht op de golven en verwarm je aan de liefde en de vlammen.

7. Toffe krokusduik

Ben je nog niet uitgezwommen? Dan kan je terecht op het strand van De Panne. Daar begeleidt Fiesta Percussion alle krokusduikers tot aan de waterlijn. Achteraf kan iedereen zich verwarmen in de surfclub. Voor wie het een gekke valentijn mag worden, is er een wedstrijd. Trek je zotste kostuum aan en maak zo kans op leuke prijzen.

Je wordt op 17 februari om 14 uur verwacht op het strand van De Panne ter hoogte van De Rampe.

8. Dansen op een Venetiaans bal

Wie het liever wat stijlvoller (en droger) houdt, kan valentijn vieren op het Venetiaans bal in De Panne. Iedereen moet een aangepast kostuum of feestelijke avondkleding aantrekken voor het evenement. Na een initiatie stijldansen, zweef je verliefd over de dansvloer onder begeleiding van een live-orkest. En om 12 uur middernacht gaan de maskers af.

Het bal vindt plaats op 17 februari en start om 20 uur. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop of 7 euro aan de deur.

9. Kus-me-nu en  A great place to kiss

De liefde gaat door de maag. Als dat ook voor jou en je valentijn geldt, moet je het Kus-me-nu proberen. Je kan tijdens de krokusvakantie in verschillende restaurants terecht voor zo’n romantische maaltijd.

In elke gemeente zijn er bovendien twee great places to kiss. Dat zijn plaatsen aan zee die perfect zijn voor een fotowaardige kus of knuffel. Post het romantische plaat(s)je van jullie op Facebook en/of Instagram met de hashtag #agreatplacetokiss en maak kans op een waardebon van 250 euro voor een overnachting en een etentje.

Beide activiteiten vinden plaats van 10 tot en met 18 februari.

Meer info over de valentijnsactiviteiten vind je hier.

Al helemaal gewonnen voor het idee van een triootje aan de Westkust? Goed nieuws want wij mogen 10 duotickets weggeven voor de Kus-tram! Wil je graag kans maken, geef dan het juiste antwoord op de wedstrijdvraag en vul onderstaand formulier in. De wedstrijd loopt tot en met 31 januari.

Wedstrijdvraag: welke drie kustgemeentes zorgen voor een extra romantische Valentijn? Tip: ze komen in bovenstaande post alle aan bod!