Who said “BBQ needs meat”? Wij vinden alvast van niet! Wij proefden de recepten van The Bio Veggie Company en dat smaakte naar een culinaire wereldreis vol summer vibes.

1. Aziatische hoisin nuggets

Ingrediënten (voor 4 personen):

TBVC nuggets (mixed) – lente-ui – 2 kl sesamolie-sesamzaad – 3 el water – kleine slablaadjes – zwarte peper – rijst – chilipepers (rood, groen, geel) (optioneel)

Voor de saus: 4 el hoisinsaus – 2 el sojasaus – 2 el sesamolie – 2 el sriracha – 2 kl rijstazijn – 2 el honing – 4 teentjes look – geraspte gember -sesamzaadjes

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een kom en roer tot je een mengsel bekomt. Werk af met enkele sesamzaadjes en zet apart. Kook de rijst volgens de verpakking. Verwarm een wokpan en voeg een scheutje olie toe. Bak de nuggets gaar. Reinig de slablaadjes, chilipepers en lente-ui. Dep de slablaadjes droog met wat keukenpapier. Snijd de chilipepers en lente-ui in fijne ringen. Voeg de hoisinsaus toe aan de nuggets en roer goed om. Voeg eventueel wat water toe. Voeg de lente-ui en chilipepers toe en bak de nuggets 5 minuten in de pan. Schep de rijst in een kom en top af met de hoisin nuggets. Werk af met lente-ui, sesamzaad en chilipepers OF eet de hoisin nuggets op authentieke wijze uit een slablaadje.Doe een beetje rijst en een nugget in een slablad en werk af met lente-ui, sesamzaad en chilipepers.

2. Champignonburger met ras el hanout

Ingrediënten (voor 1 burger):

1 pistolet met zaadjes – Ras el hanout – Mayonaise – 1 citroen – 2 eetlepels honing – 1 theelepel harissa – Koriander – Wortel – Komkommer – Peper en zout – Champignonburger TBVC – Water

Zo maak je het:

Snijd een stuk van de komkommer. Snijd er lange slierten van doormiddel van een dunschiller. Schil de wortel en doe hetzelfde als bij de komkommer. Doe de groenten in een mengkom. Meng met het sap van een citroen, een eetlepel honing, een snuifje zout, een theelepel harissa en 2 eetlepels water. Proef en zorg dat de balans zoet en zuur in evenwicht is. Doe 3 eetlepels mayonaise in een mengkom samen met 1 eetlepel honing en een theelepel ras el hanout. Snijd het broodje doormidden en bak het even krokant aan. Bak de champignonburger krokant. Leg de burger op het broodje, dresseer met de salade en werk af met de heerlijke saus en een paar takjes koriander.

3. Cheesy spinazie tacos

Ingrediënten (voor 2 personen):

6 kleine wraps – 1 rode en 1 gele puntpaprika – 1 rode ui – 100 gr bladspinazie – 6 el srirachamayo – 2 kaasburgers TBVC – verse koriander (afwerking)

Zo maak je het:

Snij de zaadlijsten uit de puntpaprikas en versnij in fijne ringen. Was ondertussen grondig de bladspinazie en laat drogen. Pel de ui, halveer en versnij in fijne halve maantjes. Bak de kaasburger ongeveer voor een 10-tal minuten. En verwarm de wraps langs beide kanten kort in een pan. Halveer de kaasburgers en versnij nadien in puntjes. Besmeer elke wrap met 1 el srirachamayo en daarbovenop een paar blaadjes spinazie en de puntpaprika’s. Verdeel de kaasburgerpuntjes over de wraps en dresseer de rode ui er bovenop. Afwerken met verse koriander en eventueel nog enkele druppels srirachamayo.

The Bio Veggie Company is een label dat gezonde, vegetarische producten maakt
én promoot. En dat niet alleen voor de vanzelfsprekende afzetmarkt van vegetariërs, maar ook de reguliere consument die een gezondere levensstijl verlangt.

Tip: de Häussler pelletgrill is een milieuvriendelijke grill die de aroma’s van een open vuur verspreidt. De grill is in 10 minuten klaar voor gebruik en ruikt of rookt niet. Een BBQ die een oplossing biedt voor de verzuchtingen van echte grillmasters en bovendien helemaal CO₂-neutraal is.