Blaas jij binnenkort verjaardagskaarsjes uit? Dan zit er niets anders op dan je verjaardag solo te vieren. Even al je familie en vrienden uitnodigen voor een gezellig feestje, gaat helaas niet. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je geen leuke dag kunt hebben.

Jawel, alleen je verjaardag vieren, heeft zo nog z’n voordelen. Je geeft geen bakken met geld uit aan snacks en drank. Je hoeft niet te twijfelen of je wel de perfecte gastvrouw bent en je staat geen uren voor de spiegel de perfecte outfit uit te kiezen want je hoeft er toch niet tiptop uit te zien.

Een cadeau van jou voor jou

Je hoeft nu geen tientallen flessen wijn of liters frisdrank in te slaan voor de verjaardagsvisite. Dat scheelt een paar centen. Geld dat je nu aan jezelf kunt besteden. Heb je je oog laten vallen op een nieuwe armband of een paar rode zolen? Vooral nu mag je jezelf juist extra verwennen.

De afhaaldienst: je beste vriend

Voetjes omhoog, vandaag hoef jij niet te koken. Restaurants zijn misschien gesloten, maar je kunt nog steeds je favoriete maaltijd tot aan je voordeur laten bezorgen. Ga los en kies voor een voorgerecht, hoofdgerecht en als klap op de vuurpijl een heerlijk nagerecht. Maak het helemaal compleet door nog een glaasje wijn in te schenken.

Birthday Cake

Een verjaardagstaart mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen een te bestellen bij een bakker, maar als je een keukenprinses bent, kun je ook zelf een bakken. Zo weet je zeker dat je taart met liefde werd gemaakt.

Zoom erop los

Dat je alleen bent, hoeft niet te betekenen dat je je ook zo moet voelen. Zoom of Skype zijn ideaal om toch nog een (online) feestje te geven. Neem even de tijd om met je familie en vrienden te videobellen. Op die manier krijgt je dag toch nog een feestelijk randje.

Maar bovenal: geniet!

Geniet van deze dag waarop niets moet en alles mag. Slaap je graag uit? Blijf lekker liggen tot een uur of twee. Je hoeft de deur toch niet uit. Ga uitgebreid in bad en spring vervolgens terug in je pyjama om met een fles wijn onderuit te zakken op de bank. Dit is misschien de enigste verjaardag die je ooit zult hebben die zo relaxed zal zijn.

 

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Getty Images