Bilzen, een charmante stad aan de Demer en vooral bekend om Landcommanderij Alden Biesen, kan je gerust ‘biesonder boeiend’ noemen. Het najaar in Bilzen staat in het teken van warmte. Voel je het ook al?

AGENDA: In het licht van Dickens

Wanneer de dagen korten, oogt Bilzen feeërieker dan ooit. Lichtpuntjes tekenen zich steeds meer af. De Demerstad baadt van 10 t.e.m. 12 december ‘In het licht van Dickens’. Een twee uur durende betoverende belevingswandeling (2 kilometer) doorheen het centrum met beklijvende lichteffecten, magische acts, muziek en kunstzinnige creaties. Je wandelt van quote naar quote door een Dickens-sprookje. Info: www.visitbilzen.be/dickens

SHOPPEN: Biesonder winkelplezier

Bilzen staat garant voor 45.000 vierkante meter winkelbeleving. Van vertrouwde ketens tot verrassende speciaalzaken. Mode vind je hier van kop tot teen. Designartikelen, cadeaus, lekkers en onweerstaanbare hebbedingen ontdek je achter elke winkeldeur, in het centrum en de deelgemeenten. Hier moet je niet lang zoeken naar een plaatsje of ver sleuren met aankopen. Op verschillende locaties in het centrum van Bilzen parkeer je onbeperkt gratis, op andere is dat de eerste twee uur, zelfs ondergronds! De parkings liggen bovendien vlakbij de handels- en horecazaken.

Onze shoppingtips? Hellinx Juwelier en Chloé Concept Store!

Ontdek Bilzen ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bilzen, een charmante stad aan de Demer en vooral bekend om Landcommanderij Alden Biesen, kan je gerust ‘biesonder boeiend’ noemen. Het najaar in Bilzen staat in het teken van warmte. Voel je het ook al?

In samenwerking met: Juwelier Frank Hellinx en Chloé Concept Store

Disclaimer: bij het opnemen van deze video werd rekening gehouden met de verplichte coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden, verplichte mondmaskers voor de crew en dubbele micro’s.

Geplaatst door Steps Magazine op Vrijdag 10 december 2021

 

NATUUR: Venster op Nationaal Park Hoge Kempen

Tijdens een tocht door het Munsterbos, het venster op het Nationaal Park Hoge Kempen, wandel je op de grens tussen Kempen en Haspengouw. Je ontdekt er stukjes heidelandschap die in Haspengouw nergens anders meer voorkomen. Een zestal beken doorsnijdt het natuurgebied van 400 hectare. Blikvangers zijn het eeuwenoude vijvergebied en de moderne uitkijktoren om de zeldzame water- en moerasvogels te observeren. ‘Blik over de plassen’ is dan ook niet toevallig gekozen. Info: www.visitbilzen.be/bossen-en-natuurgebieden

ACTIEF: Expeditie Bilzen

Wie van stevige wandelingen houdt, komt met Expeditie Bilzen aan zijn trekken met pop-up lange afstandswandelingen. Voor getrainde stappers met hongerige kuiten zijn er drie mooie routes van 25 tot 30 kilometer. Het start- en eindpunt voor elke route is het startbord op de Markt. De routes zijn onverhard en volledig bewegwijzerd tot het voorjaar van 2022. Prachtige landschappen, lokale kunst, indrukwekkend erfgoed en kleurrijke bossen krijg je er gratis bij. Ideaal voor een stapweekend of wandelmidweek. Info: www.visitbilzen.be/expeditiebilzen

CULTUUR: 800ste verjaardag Alden Biesen

Het mag niet verbazen dat we Alden Biesen naar voren schuiven. De imposante landcommanderij is een boeiende locatie van uitzonderlijke historische betekenis. In 2020 vierde het zelfs haar 800ste verjaardag. Naast een schitterende erfgoedsite is het ook een toeristische trekpleister. Het domein zelf, de kerk, de Engelse en Franse tuinen en het toeristisch onthaalcentrum zijn gratis te bezoeken. Op zondag worden er geregeld rondleidingen voor individuele bezoekers georganiseerd.

Bereikbaarheid: Zowel met het openbaar vervoer als met de wagen is Bilzen makkelijk bereikbaar. Voldoende gratis parkeergelegenheid rond de stad en met de parkeerschijf zelfs twee uur gratis in het centrum.

Meer weten: www.visitlimburg.be, www.visitbilzen.be

(Tekst: Michael Meers / foto’s: Vsit Bilzen en Visitl Limburg)