Een bruisende kern vol shoppingplezier en gezellige ontmoetingsplaatsen, landelijk groen met prachtige vergezichten … Heist-op-den-Berg verrast.

Een uitstekende mix van leuke shoppingstraten, smakelijke horeca, een historische binnenstad en groene parels zorgt ervoor dat Heist-op-den-Berg de ideale locatie is voor een dagje uit.

Shoppen: Herfstfestival

De Bergstraat, met zijn aangename combinatie van lokale boetieks, ketens en gezellige horeca-adresjes, is de winkelstraat van Heist. Kom zeker langs tijdens het herfstfestival op zondag 19 september om in de autovrije straat te genieten van koopjes, animatie en activiteiten. Ook in de omliggende straten in het centrum en in de deelgemeenten zijn er heel leuke shopadresjes te ontdekken. De rommelmarkt op zondag en de maandagmarkt vullen het grote aanbod nog aan. Zin om lokale producten aan te schaffen? Neem dan een kijkje op proefheist.be.

Ontdek Heist-op-den-Berg

Een bruisende kern vol shoppingplezier en gezellige ontmoetingsplaatsen, landelijk groen met prachtige vergezichten … Ontdek Heist-op-den-Berg samen met Cynthia Reekmans!

In samenwerking met Clem Vercammen, Kerkstoel bouwmaterialen, Brilcenter & Gorris Vastgoed.

Meer info over deze bruisende stad lees je hier https://bit.ly/3zQqKcb

Disclaimer: bij het opnemen van deze video werd rekening gehouden met de verplichte coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden, verplichte mondmaskers voor de crew en dubbele micro’s.

Geplaatst door Steps Magazine op Maandag 6 september 2021

 

Agenda: Musica Divina

Op vrijdag 1 oktober is de kerk Heist-Station (Heilig-Hart) het decor voor een prachtig concert. In het kader van het Festival van Vlaanderen geniet je hier van de muzikale kunsten van Raquel Andueza & La Galanía.

Stersopraan Raquel Andueza brengt samen met haar ensemble La Galanía en haar warme stem een teder concert. Ze doet dit aan de hand van liederen die de mensheid al een kleine eeuwigheid vergezellen: van Spaanse tonadas tot bedwelmende Italiaanse slaapliedjes. Een organisatie van Musica Divina in samenwerking met CC Zwaneberg.

Cultuur: Kasteelpark Hof Ter Laken

Een groene parel met een prachtig staaltje erfgoed, vind je in kasteelpark Hof Ter Laken. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot 1200, toen op deze plek een militaire waterburcht stond. De familie della Faille bouwde in de 18de en 19de eeuw het huidige residentiële complex. In de bibliotheek valt het beschilderde plafond op met de opeenvolging van eigenaars en hun blazoenen.

Het prachtige kasteelpark van 20 hectaren is open voor het publiek. Door zijn mooie ligging langs de meanderende Grote Nete en met zijn schitterende eeuwenoude bomen is het zeker een bezoekje waard. De monumentale dubbele lindendreef leidt je naar het kasteel. Verder vind je op het domein ook nog de voormalige koetshuizen, een boswachterswoning en een boskapel die vroeger dienst deed als ijskelder.

Actief: Speurtocht

Wanneer kinderen hun speurneus kunnen opzetten, is het plezier verzekerd. Zin in leuke speuropdrachten met de (klein)kinderen? Leef je dan uit met deze zes nieuwe fotozoektochten. Je kan op stap in Grootlo, Pijpelheide, Heist-Goor, ’t Spek, Bruggeneinde en Zonderschot. De wandelingen zijn ongeveer 3 kilometer lang en lopen meestal langs kleine wegen. Ze zijn uitgewerkt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Onderweg zoek je de plaats van een 20-tal foto’s per zoektocht. De tasjes met de zoektochten kan je kopen bij Toerisme Heist-op-den-Berg.

Natuur: De Goren

De Bruggeneindse Goren vormen een aaneengesloten gebied van ruim 150 hectaren met een kleinschalig landschap. Het gebied vormt een mozaïek van bossen, akkers, weilanden en is dooraderd met houtkanten en bomenrijen.  Het natuurgebied is een restant van de ‘Goorheyde’; een heidegebied uit de 18de eeuw. Een deel van het gebied wordt beheerd door Natuurpunt, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan het herstellen en in stand houden van de natte heide. Aan de rand van het natuurgebied bevindt zich een historische site met de geklasseerde Kaasstrooimolen en een lemen langgevelhoeve.

Heist-op-den-Berg is vlot bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen. Bovendien kun je op verschillende plaatsen fietsen huren.

Meer weten: www.heist-op-den-berg.be

(Tekst: Mieke Vercruijsse / foto’s: Gemeente Heist-op-den-Berg)