Aantrekkelijke handelszaken, architecturale pareltjes, een gevarieerd cultuuraanbod en een grote portie natuur in de dorpen … Mechelen verwent iedereen.

De vlot bereikbare stad en dorpen zijn de ideale locatie voor een weekendje weg. Heerlijk shoppen, wandelen en fietsen, nu en dan tijd voor een hapje en een drankje en overnachten op unieke plekken. Daar zeggen we geen neen tegen!

Shoppen: Koopdagen

In de buurt van het station leidt winkelstraat Bruul je langs trendy boetieks en grote modeketens naar de Grote Markt. Bruul vormt samen met de hippe Onze-Lieve-Vrouwestraat een shoppingdriehoek met de stijlvolle IJzerenleen, met haar exclusieve winkels en speciaalzaken de straat bij uitstek voor de levensgenieters. In het verlengde van de IJzerenleen ligt de Hoogstraat, waar traditie en ambacht heropleven. Enkele speciale koopdagen: herfstbraderie van 3 tot 5 september, Dag van de Klant op 2 en 3 oktober en Warm Welkom Weekend van 15 tot 17 oktober.

Ontdek Mechelen met Steps!

Aantrekkelijke handelszaken, architecturale pareltjes, een gevarieerd cultuuraanbod en een grote portie natuur in de dorpen. Ontdek Mechelen samen met Cynthia Reekmans de speciale koopdagen én betoverende kunst in de Heilige Geestkapel.

In samenwerking met Verlinden Slaapcomfort, ERA Peeters & Verboven, De Coeyer Gebrs. – Decoform en Meubelen De Schoenmaeker NV.

Disclaimer: bij het opnemen van deze video werd rekening gehouden met de verplichte coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden, verplichte mondmaskers voor de crew en dubbele micro’s.

Geplaatst door Steps Magazine op Vrijdag 8 oktober 2021

 

Agenda: Het Kunstuur

Nog tot eind september geniet je van betoverende kunst in de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren. Het Kunstuur stelt topwerken tentoon uit de periode 1880 – 1950. Bij elk schilderij vertelt een bekende of minder bekende Vlaming over zijn band met het kunstwerk of de kunstenaar. Jo De Meyere zet de levensverhalen van de kunstenaars om in woorden. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een intimistische beleving van een uur op deze historische locatie.

Actief: De Dorpen

Op een boogscheut van Mechelen beland je op de boerenbuiten en in fraaie natuurgebieden, maar zie je evenzeer de littekens van de Eerste Wereldoorlog. De dorpen die de Dijlestad omringen, hebben elk hun eigen identiteit: van schilderachtige dorpspleinen, over rustgevende wandel- en fietsgebieden, tot Bourgondische landbouwgemeenten. Begin dit jaar werkte Visit Mechelen twee nieuwe wandel- en twee fietsroutes uit waarmee je Battel, Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem kan verkennen. Een combinatie van stad en dorp is ideaal voor een weekendje weg.

Cultuur: Het Bankje

Vlei je neer op een bankje en geniet van verhalen. Nog tot eind september brengt De podcast ‘Het Bankje’ theater tot bij het publiek. Beluister 20 originele dialogen op evenveel unieke locaties in Mechelen en in de dorpen. Neem tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en beluister de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Tip: beluister zeker de podcast, ‘de schoonheid van bus nummer 3’, van de lokale schrijver en dichter uit Muizen, Sascha Beernaert. Haal de folder met een plannetje op bij Visit Mechelen of Cultuurcentrum Mechelen of download het op cultuurcentrum.mechelen.be. Sit down and listen …

Natuur: Vrijbroekpark

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Het Vrijbroekpark is de ideale plaats. Op deze dynamische en verrassende plek van 65 hectaren valt heel wat te beleven: plantencollecties, rustige groene plekken, ruimte voor sport en spel, evenementen en workshops … Geniet er van een verfrissende wandeling of fietstocht en laat de kinderen er ravotten in het park of in de speeltuin. Een inspirerende mix voor jong en oud dus. Sinds kort heeft het Vrijbroekpark ook een bosbadpad waar je volledig tot rust kunt komen.

 

 

Mechelen is vlot bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen. Op zaterdag en koopzondagen kan je gebruik maken van de gratis Shopping Shuttle die je vanaf P&R Nekker naar het centrum brengt.

Meer weten: visit.mechelen.be

(Tekst: Mieke Vercruijsse / foto’s: Stad Mechelen, Het Kunstuur)