Mooie historische en groene parels, tal van leuke winkel- en eetadresjes, … Sint-Truiden heeft het allemaal!

Sint-Truiden is de parel van het Haspengouw. De stad ligt midden in de prachtige streek en heeft flink wat te bieden voor de dagtripper.

Shoppen: Shop & the City

Sint-Truiden is een sfeervolle winkelstad. Je vindt er tal van gezellige en gespecialiseerde zaken. Bovendien heeft Sint-Truiden een breed en hoogstaand culinair aanbod en een wondermooie Haspengouw Markt. Alle troeven voor een fijn dagje shoppen, met andere woorden. Shop & the City zorgt er voor dat je shop-ervaring extra de moeite wordt. Met een Shop & The City-kaart maak je elke maand kans op een leuke superprijs. Info: www.shopandthecity.be

Onze aanraders: Gordijnatelier Kris – Optiek Warniers en De Raammeester 

Sint-Truiden heeft voor elk wat wils

Mooie historische en groene parels, tal van leuke winkel- en eetadresjes,… Sint-Truiden heeft het allemaal! De stad ligt midden in de prachtige streek en heeft flink wat te bieden voor de dagtripper. Ontdek samen met Cynthia Reekmans Sint-Truiden!

In samenwerking met Gordijnatelier KRIS, Optiek Jo Warniers & De Raammeester.

Disclaimer: bij het opnemen van deze video werd rekening gehouden met de verplichte coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden, verplichte mondmaskers voor de crew en dubbele micro’s.

Geplaatst door Steps Magazine op Maandag 4 oktober 2021

Actief: boeiende wandelingen

Geen betere manier om Sint-Truiden te ontdekken dan te voet. Met enkele fijne wandelingen, die maandelijks georganiseerd worden, leer je de stad tot in elk hoekje kennen. Elke tweede zondag is er een ontbijtwandeling die je laat genieten van een rijkelijk ontbijt in de natuur. En elke derde zondag kan je deelnemen aan de Stadswandeling3800. Je start aan het oude stadhuis op de Grote Markt en ontdekt van daaruit te voet de Truiense pracht.

Cultuur: Rondje Monumenten

Als zesde monumentenstad heeft Sint-Truiden heel wat mooie, historische parels te bieden. Met de Trudopas kun je zeven monumenten met een toegangscode bezoeken met name de Abdijtoren (foto), de crypte, de Kapucijnenkapel, het kerkje van Guvelingen, het Festraetsuurwerk, de Academiezaal en de Keizerszaal. De Trudopas bestaat uit een folder met stadskaart waarop je alle bezienswaardigheden en een korte uitleg terugvindt. De folder is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme.

 

 

Erfgoed: Kasteelverhalen

Het neoclassicistische kasteel Duras is een van de troeven van de stad Sint-Truiden. Tijdens Kasteelverhalen op zondag 24 oktober kan je een exclusief bezoek brengen aan deze tot de verbeelding sprekende plek. Een gids neemt je op mee sleeptouw en vertelt onderweg leuke verhalen terwijl je de pracht van het kasteel aanschouwt.

Meer leuk erfgoed ontdekken? Dan zijn de erfgoudwandelingen een aanrader. Met de smartphone in de hand volg je de uitgestippelde routes langs tal van interessante erfgoedlocaties. Bij iedere locatie krijg je op de website van Erfgoud boeiende achtergrondinformatie, leuke anekdotes en historische afbeeldingen te zien. Info en routes: www.erfgoud.be

Agenda: Quartz Festifal

Muziekliefhebbers worden dit weekend (1-3 oktober) stevig verwend. Het Quartz Festival brengt op verschillende locaties in de stad het beste dat de internationale kamermuziek te bieden heeft. Quatuor Danel, dat het curatorschap van deze editie in handen heeft, viert met het festival zijn 30ste verjaardag. Op zondag trekt het festival de stad in en volgt het Quartz Festival een parcours doorheen vier Truiense erfgoedparels. De Abdijtoren zal ingepalmd worden en plaats bieden aan een muzikaal rendez-vous.

Bereikbaarheid: Zowel met de wagen als het openbaar vervoer raak je vlot in Sint-Truiden. De stad ligt tussen de snelwegen E314 en E40 en heeft een rechtstreekse spoorverbinding me tonder meer Leuven, Hasselt en de kust.

Meer weten? www.sint-truiden.be en www.visitsinttruiden.be

(Tekst: Joris Vanden Broeck / Foto’s: Visit Sint-Truiden)