Eindelijk is het dan zover: je hebt de man of vrouw van je dromen gevonden en je gaat trouwen! Maar natuurlijk moet er eerst een uniek aanzoek zijn. En bij dat unieke aanzoek hoort een unieke verlovingsring. Je kan kiezen voor klassiek of modern, in goud, witgoud, roodgoud of platina. De mogelijkheden zijn zeer divers. Iets wat zeker niet mag ontbreken, is een schitterende diamant.

Zie je niet meteen het bos door de bomen? Bij het Belgische merk BAUNAT staat alles mooi opgelijst en je kan de ring zelf online bestellen. Omdat een verlovingsring toch een belangrijke verbintenis tussen jou en je partner symboliseert, kies je die best met zorg uit. Wist je dat er drie verschillende modellen zijn in verlovingsringen?

BAUNAT - Halo verlovingsring

1. De solitaire verlovingsring

Dit is het meest populaire model met diamant. Doordat de diamant in het midden van de ring gezet is, trekt die alle aandacht en is die het pronkstuk van de ring. De meest voorkomende zetting voor een solitaire verlovingsring is de klassieke met zes griffen (die de steen op hun plaats houden). De griffen zijn zo geplaatst dat de diamant optimaal het licht  opvangt en maximaal schittert. De zes griffen benadrukken de ronde vorm van de briljant geslepen diamant, terwijl vier griffen eerder een hoekigere vorm geven. Voor extra schittering kunnen er op de ringband van de ring kleine diamantjes gezet worden. Deze kleine diamantjes in de ringband zorgen ervoor dat de diamant nog meer zal schitteren.

BAUNAT- solitair verlovingsring

2. De trilogie verlovingsring

Dit is een ring met drie diamanten die het verleden, het heden en de toekomst vertegenwoordigen. Deze diamanten verlovingsring is tijdloos en elegant, en straalt pure luxe uit. In het algemeen is de centrale diamant het meest belangrijk en zijn de twee zijdiamanten kleiner. Een andere mogelijkheid is om kleur toe te voegen, waarbij er voor de centrale steen wordt gekozen voor een gekleurde diamant of edelsteen.

BAUNAT - trilogieverlovingsring

 3. De halo verlovingsring

Dit is een ring met een centrale diamant omringd door een cirkel van kleinere diamanten. Het voornaamste voordeel van dit design is dat het de centrale steen veel groter doet lijken. Doorgaans is de centrale steen voor deze type ring een diamant, echter kan dit ook een saffier, robijn of smaragd zijn.

BAUNAT - Halo verlovingsring

Kan je niet kiezen uit deze drie soorten? Dan is maatwerk de oplossing. Je kan dan de ring die jij voor ogen hebt laten ontwerpen door experten.