Verona in filmland! (1)

37

Verona Verbakel is in november onze filmrecensente. Elke woensdag gaat ze een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week trok ze naar Argo… en Un Plan Parfait. En gevoelige lezers opgelet: Verona is niet op haar mondje gevallen.

Beste Steps-lezers! Voor ik mijn pleidooi pro Argo hou, moet ik iets rechtzetten. Ik lijd niet graag gezichtsverlies. Letterlijk. Het betreft de foto van mezelve die zondag verscheen in Steps, verkrijgbaar bij uw al-dan-niet-warme bakker. Ten eerste, mijn achternaam werd verkeerd geschreven. Daar kan ik nog inkomen. Als je me stalkt op Facebook zal je me jammer genoeg niet vinden. Ten tweede, neen, ik stam niet af van een appelsien, die oranje huidtint werd gephotoshopt. Mensen noemen mij niet voor niets the pale skinned bitch. Ten derde, ik zweet niet uit mijn neusgaten. Alweer het wonder van Photoshop! En ten vierde werd er vermeld dat ik “droom van Hollywood”. Dat klopt, daarom heb ik er al op de planken gestaan! Mijn ego moest dat even rechtzetten. Ten vijfde sta ik te popelen om jullie mijn dolle avonturen – filmgerelateerd weliswaar, welke avontuurtjes dacht je? – bekend te maken!

Ik moet jullie nog iets bekennen. Ik studeer aan het Conservatorium van Antwerpen voor Drama-Acteren. En geloof het of niet, ik heb veel les. Niet het soort universitaire lessen over bijvoorbeeld de muscuvasculaire cellen zoals mijn zus die farmacie studeert, maar dat is het punt niet. Wat ik wil zeggen is, ik ben stiekem een dag vroeger naar de bioscoop gegaan omdat die dag me beter uitkwam, om dan te horen van de Steps-baas dat dat eigenlijk niet de bedoeling is. (“Het moet een nieuwe release zijn!”) Wat ben ik toch een ongehoorzame gangster! Toch wil ik jullie de details van mijn dinsdagse filmavontuur niet besparen: ik werd aangesproken door een vreemde, nogal dikke kerel met de vraag of ik alleen naar een film ging. Euh… ja? “Misschien kunnen we samen gaan?” *Verona probeert eronderuit te muizen* Ja, maar ik ga naar Ladies at the Movies. “Geen probleem. Mag ik voor jou betalen?” Euh, ik moet een recensie schrijven… Ondertussen komt de chubby gast dicht bij me staan. Ik zweet amper, maar deze keer brak het angstzweet me uit bij de gedachte dat diezelfde kerel naast me zou zitten tijdens de film. Wie weet zou hij me proberen kussen, ik zou hem afwijzen en dan zou hij me vermoorden door op me te gaan zitten? Het zou me geenszins verbazen! Dus zeg ik hem: Ik wil niet grof zijn, maar het is eerder werkgerelateerd, dus… Ik zou toch liever alleen gaan. *Grote, vriendelijke glimlach* Maar om een lang verhaal kort te maken: ga altijd in gezelschap naar de cinema en vooral niét naar Un Plan Parfait.

“Als je iets doet, doe het goed.” Wijze woorden, met dank aan mijn moederlief. Dat was exact wat ik ging doen! Woensdag trok ik dus nog maar eens naar de bioscoop. Deze keer naar een film die wél goedgekeurd werd door mijn Steps-baas. Ditmaal had ik vervoer nodig om sneller op mijn bestemming te geraken. Oplossing: stiefvader van dienst. Vervoer en gezelschap in één, wat meteen het probleem van de dikke stalkers oplost!

Dames en heren, langs deze lange omweg wil ik u graag voorstellen: Argo! Ik heb gezegd dat ik streng zou zijn – waarschijnlijk het enige juiste feit dat vermeld werd in mijn Steps-artikel van vorig weekend. Maar… man, man, man, wat een film! Toen ik de korte inhoud las op kinepolis.be, dacht ik bij mezelf: Wat voor een pseudohistorische Amerikaanse emo-film gaat me dat worden! Bovendien vind ik het ijdel als een regisseur als Ben Affleck ook acteert in zijn eigen creatie. Maar neen hoor, wat zat ik er naast!

Ik had geen idee dat deze film over 6 Amerikanen die de Amerikaanse – logisch! – ambassade in Teheran ontvluchten tijdens de Iraanse Revolutie in 1979, onderduiken bij de Canadese ambassade en hun lot in handen leggen van Tony Mendez, een CIA-specialist die het beste/slechtste en toch wel semi-hilarisch plan bedenkt om hen uit Iran te smokkelen, mij zo zou kunnen boeien!

Dit is spannender dan menig James Bond-film! Verbazingwekkend dat twee uur zo snel voorbij gaan – time flies when you’re having a great time! Perfecte casting, geen emo-film, maar bovenal wil ik Ben Affleck feliciteren en bedanken. Ben, jij BENt gewoonweg za-lig! Hoe is het mogelijk dat je zo natuurlijk en geloofwaardig regisseert en acteert!? Je hebt mijn stiefvader bijna een vol kwartier sprakeloos gemaakt, ik heb een heel pak zuurtjes opgegeten omdat ik het zo spannend vond. Kortom, je hebt me een prachtige avond bezorgd. Bedankt Ben! Niet alleen vanwege je regie en acteerprestaties, maar ook vanwege je brede torso (voor geïnteresseerde vrouwen, zie scène waarin hij zich aankleedt). Als je Jennifer Garner ooit beu geraakt, en op voorwaarde dat je je borsthaar waxed, ben ik bereid je vrouw te worden! Call me maybe!
Aloha Nui Loa,

Verona Verbakel