Victoria’s Secret viert 20 jaar, en zo zagen de eerste Angels er uit!

157

Victoria’s Secret is dit jaar aan de 20ste catwalkshow toe en dat is voor ons een goede reden om in de geschiedenis van de sexy Angels te duiken. Eén ding kunnen we alvast verklappen: de eerste show van het legendarische lingerielabel zag er heel wat minder spectaculair uit dan nu het geval is. Kijk maar even mee!

Hoe het begon

Het succesverhaal van Victoria’s Secret begon in het jaar 1977. Zakenman Ray Raymond ging op zoek naar ondergoed voor zijn vrouw en was ontgoocheld in het tegenvallende aanbod in de kledingwinkels. ‘”Toen ik voor mijn vrouw lingerie wilde kopen, werd ik geconfronteerd met lelijke badjassen en lelijke nachtjaponnen met bloemenprint. En ik had altijd het idee dat de verkopers in de winkel mij maar een vervelende indringer vonden”.

Het saaie en onpersoonlijke assortiment inspireerde hem om niet veel later zijn eigen lingerielabel te beginnen. Roy wilde trouwens niet alleen mooie en sexy lingerie aanbieden maar ook zorgen voor een persoonlijke, aangename sfeer in de winkel om zo het kopen van lingerie voor zowel man als vrouw tot een aangename ervaring te maken. En zo startte hij in 1977, samen met zijn vrouw Gaye, met het lingeriemerk Victoria’s Secret in San Francisco. Hij opende de eerste winkel in het winkelcentrum ‘Stanford Shopping Center’. Al snel volgden meer winkels en in 1980 werd de eerste catalogus op de markt gebracht waar men per post lingerie kon bestellen.

Roy’s filosofie van een lingeriewinkel speciaal voor mannen was leuk, maar leverde niet genoeg geld op. In 1982 ging Victoria’s Secret bijna failliet. Hij  verkocht de boel vijf jaar later (in 1982) voor een behoorlijk bedrag aan The Limited Brands.

Terwijl Limited Brands in 1993 van Victoria’s Secret een internationaal merk maakte, ging Raymonds nieuwe bedrijf failliet. Hij is voor het laatst levend gezien op 26 augustus 1993 op de Golden Gate Bridge. Niet veel later spoelde zijn lichaam aan langs de kust van Marin County en klasseerde de politie het geval als zelfmoord.

Wereldwijd bekend

Na vijf jaar waren er al zo’n 350 Victoria’s Secret winkels in de Verenigde Staten en was Victoria’s Secret de grootste Amerikaanse lingerieverkoper. 

In 1990 is Victoria’s Secret gebruik gaan maken van topmodellen, waardoor het bedrijf nog bekender werd wereldwijd.  In 1995 hield Victoria’s Secret zijn eerste modeshow in New York. Het budget voor de show was toen $ 120.000. Vandaag is dat bedrag gegroeid tot $ 12.000.000!


Zin in nog meer Angel-nieuws? Hou onze site in het oog, er komen nog leuke en verrassende weetjes aan!