Boeken en donkere dagen, is er een betere combinatie? Als het buiten regent, waait of stormt, dan kruip je gezellig onder een dekentje met een lekker kopje thee en geniet je van een goed boek. Haardvuur en sfeerlichtjes zijn optioneel!

1. Voor crazy cat ladies

Oké, we geven het toe, er schuilt een crazy cat lady in ons! Maar is er dan ook iets leukers dan die streelzachte en eigenzinnige viervoeters? In het Crazy Cat Lady-boek van Elke Van Huffel leer je je favoriete huistijger nog beter kennen. Zo krijg je tips om leuke kattenspullen te maken of je kan samen met je huisdier knotsgekke opdrachten uitvoeren. Het boek wordt opgeleukt door de grappige strips van Niet Nu Laura. Een ideaal boek voor elke kattenliefhebber in hart en nieren.

Crazy Cat Lady-boek, Elke Van Huffel & Niet Nu Laura, Van Halewyck.

 

2. De liefde voor foute mannen

Alcohol, drugs, foute feestjes en verkeerde mannen. Een superspannend, vrolijk en (schijnbaar) onschuldig leven. Dolly Alderton, journaliste, leefde een roekeloos jong leven. Zonder schaamte schrijft ze over al haar foute beslissingen en de gevolgen. Pas wanneer ze volledig aan de grond zit, ziet ze geen andere uitweg dan het echte probleem aan te pakken: zichzelf. Alles wat ik weet over de liefde is een boek over slechte dates, goede vrienden en over erkennen dat je zelf al goed genoeg bent. Een leuk debuut waar elke vrouw zich zeker zal in herkennen!

Alles wat ik weet over de liefde, Dolly Alderton,  Prometheus.

 

3. Duik in een hete Italiaanse zomer

De Italiaanse schrijver Paolo Giordano is vooral  bekend van zijn debuut De eenzaamheid van de priemgetallen. Zijn twee opvolgers bleven onder de radar hangen, maar nu is hij er met een veelbelovende nieuwe roman, De hemel verslinden. Het boek vertelt het verhaal van de jonge Teresa die tijdens een broeierige zomer drie jongens ontmoet die de rest van haar leven zullen tekenen. Het boek verschijnt op 8 november.

De Hemel Verslinden, Paolo Giordano, De Bezige Bij.

 

 

4. Een bloem op het kerkhof

Lara Taveirne is een schrijfster naar ons hart. In haar eerste twee boeken wist ze de lezer te raken met een ontroerend verhaal en prachtige taal. Dit is niet anders in haar derde boek Kerkhofblommenstraat.  Het boek vertelt het verhaal van Arabella, die in een daad van puberale overmoed besluit om op het chrysantenveld van haar ouders te gaan werken. Tussen de arbeidsters hoopt ze te vinden wat haar kille moeder haar niet kan geven. Het wordt al snel duidelijk dat hun levens meer met elkaar verweven zijn dan ze dacht. Dat haar eigen geschiedenis er niet los van staat.

Kerkhofblommenstraat, Lara Taveirne, Prometheus.

 

5. Ontspannende spanning

Negen volmaakte vreemden neemt je mee naar de hete outback van Australië, naar het exclusieve wellnessresort Tranquillum House. Daar komen negen vreemden samen om een detoxkuur van tien dagen te volgen. Elk hebben ze hun problemen die ze willen oplossen, of wensen en verlangens die ze graag ingevuld willen zien. Maar wanneer de methodes van Tranquillum House wel heel drastisch blijken te zijn,  beginnen de gasten zich af te vragen of ze zich niet uit de voeten moeten maken. Liane Moriarty, de schrijfster van Big little lies, heeft opnieuw een boek klaar dat je in sneltreinvaart mee neemt en niet meer los laat.

Negen volmaakte vreemden, Liane Moriarty, A.W. Bruna Uitgevers.