Vijf geschenken die écht een verschil maken

162

24 DECEMBER 2013 | Het perfecte geschenk vinden is geen eenvoudige opdracht. Enerzijds wil je een origineel cadeau geven, anderzijds wil je ook iets praktisch vinden zodat de persoon aan de ontvangende kant er ook effectief iets mee kan doen. Daarnaast krijg je ook te maken met te drukke winkelstraten en vervelende medeshoppers. Wat als wij nu zouden zeggen dat je makkelijk en snel een superorigineel en leuk cadeau kan vinden, zonder ervoor in een rij te moeten gaan staan? Hier zijn onze vijf tips.

kerstman

Tip 1: Een cadeau in de vorm van quality time
Voorzie een leuke daguitstap of een weekendje weg met je gezin of vrienden. Het is een cadeau waar iedereen van kan genieten en het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Logeer bij iemand die jullie kennen of trakteer op een uitgebreide (zelfgemaakte) brunch.

Tip 2: Gratis huishoudhulp
Het nieuwe jaar staat garant voor mooie voornemens. Maak van de gelegenheid gebruik om enkele van die voornemens al meteen in de praktijk om te zetten. Maak bijvoorbeeld een leuke kaart of coupon waarop je belooft om twee weken lang de afwas te doen, de berging onder handen te nemen of de strijk over te nemen.

Tip 3: Wees creatief
Weet je nog hoe leuk het was om te luisteren naar de nieuwjaarsbrief van je metekind? Kruip zelf achter je bureau en schrijf een handgeschreven brief of gedicht waarin je aantoont hoe belangrijk deze persoon is voor jou. Het wordt gegarandeerd een cadeau dat ingekaderd zal worden.

Tip 4: Liefdadigheidswerk
Als je echt een goed gevoel wil overhouden aan de feestdagen of als je alle decadente maaltijden eventjes beu bent, kan je je samen met je gezin engageren voor een goed doel. Zo zijn er verschillende evenementen die georganiseerd worden waarbij altijd vrijwilligers gezocht zijn om de maaltijden uit te schenken of te helpen opzetten en opruimen.

Tip 5: Een nieuwe hobby
Een kookcursus, de tango leren dansen of eindelijk eens goed leren schaatsen? Het zijn stuk voor stuk leuke activiteiten waar je samen met je vriend, man of beste vriendin heel wat leuke tijden aan kan beleven. Trakteer je partner op enkele lessen en misschien ontdekken jullie wel een nieuwe hobby.

Renske De Maesschalck