Vijf goede gewoonten om NU mee te starten

59

10 MAART 2014 | Geluk krijg je niet zomaar in je schoot geworpen, je moet er moeite voor doen. Hier zijn alvast vijf gewoonten van gelukkige mensen die je vanaf vandaag zoveel mogelijk zelf moet proberen toepassen.

Een groot misverstand is dat gelukkige mensen geen verdriet kennen. Ze kennen het wel, net als tegenslagen, maar de manier waarop ze ermee omgaan, maakt het verschil.

1. Apprecieer wat je hebt
Wees elke ochtend dankbaar dat je kan opstaan en naar je werk kan vertrekken. Focus meer op de schoonheid in de wereld en maak het beste van elke dag. Neem niets vanzelfsprekend en laat de kleine ergernissen los.

2. Kies de juiste vrienden
Heel veel verdriet en teleurstelling is afkomstig van het feit dat je jezelf omringt met de verkeerde mensen. Het is niet omdat je mekaar al tien jaar kent dat je nu nog steeds beste vrienden bent. Omring je met mensen die je graag zien, oprecht blij voor je zijn en er alles aan zouden doen om je gelukkig te maken. Je hoeft je oude kennissen niet volledig te bannen, maar zie ze voor wat ze zijn: kennissen.

3. Investeer in relaties
Als je weet wie je echte vrienden – en geliefden – zijn, toon dan dat je ze graag ziet. Maak tijd en spreek regelmatig af met je vrienden en familie. Die taak afwerken of het huis opruimen kan je later op de dag ook nog doen.

4. Lach!
Neem jezelf niet te serieus, in elke situatie kan je iets grappigs zien. Lach met je eigen fouten of glimlach gewoon eens naar een vreemde op straat, je maakt er misschien iemand zijn dag mee en je hoeft er absoluut geen moeite voor te doen.

5. Veroordeel anderen niet
Concentreer je op je eigen leven en doelen en trek je niet te veel aan van wat anderen zeggen of doen. Roddelen en iemand veroordelen op daden waar je geen details van weet, zal je niet gelukkiger maken. Iedereen moet zijn eigen weg volgen en zijn eigen fouten maken. Help je vrienden om uit te zoeken wat de juiste weg is, maar veroordeel ze niet als ze onderweg iets doen wat jij niet goedkeurt.

Renske De Maesschalck