Vijf hippe trends voor jouw keuken

352

29 OKTOBER 2013 | Een keuken is al lang niet meer de plaats waar enkel gekookt wordt en wordt steeds meer het middelpunt van de woonruimte. Het mag dan ook niet verbazen dat er meer aandacht wordt besteed aan het uiterlijk ervan.

kitchenfun
Uit een trendonderzoek is gebleken dat vooral open ruimtes en minder dramatische kleurencombinaties heel hip zijn. Hier zijn alvast vijf trends van 2013, die hopelijk nog wat langer zullen blijven hangen.

Roestvrij staal
Roestvrij staal is een materiaal dat heel vaak gebruikt wordt voor verschillende keukenapplicaties. Om het geheel niet te klinisch te laten lijken, wordt het gecombineerd met witte of gekleurde apparaten die geïntegreerd zitten in de kasten.

Professioneel kookvuur
Professionele kookvuren, die voordien enkel gebruikt werden door topchefs, worden nu ook steeds meer bij particulieren geplaatst. Soms wordt de keuken zelfs voorzien van een professionele afzuigkap, zoals in een grootkeuken, voor een extra strakke look.

Zachte en neutrale kleuren
Felle kleuren mogen dan wel perfect geschikt zijn om een interieur een extra toets te geven, in de keuken verkiezen de meeste mensen lichte en neutrale tinten.

Houten vloer
Een houten vloer wint steeds meer aan populariteit, voornamelijk door de warmte die ermee wordt gecreëerd in een interieur. Daarnaast blijft voor de keuken ook de tegel een geschikte keuze.

Ecovriendelijk
Het milieu is belangrijk en daarom verkiezen steeds meer mensen ecovriendelijke apparaten in hun woning. Vooral in de keuken kan er heel wat energie bespaard worden als de apparaten zo zuinig mogelijk zijn. Denk maar aan een diepvriezer of koelkast.

Renske De Maesschalck