Vijf interieurprojecten die je beter aan een professional overlaat

137

19 SEPTEMBER 2013 | De DIY trend is overal aanwezig, van mode en beauty tot deco en design. Toch zijn er enkele zaken die je beter aan een professional overlaat. De doorwinterde doe-het-zelver durft al eens een groter project aanpakken binnen de woning, maar dat is niet altijd een goed idee.

Sommige projecten kunnen je namelijk veel geld kosten als ze niet goed gedaan zijn. Een kast schilderen of je stoelen pimpen kan je gerust zelf uitproberen, maar de volgende zaken laat je beter over aan iemand die ervoor opgeleid is.

diyblog

* Elektriciteit verleggen. Hier loop je veel gevaar als je niet exact weet waar je mee bezig bent.

* Waterleidingen herstellen. Er bestaat een beroep voor: loodgieters, dus laat hen gewoon hun werk doen.

* Reparatiewerken aan het dak uitvoeren. Het werk zelf kan misschien eenvoudig lijken, maar zonder het juiste gereedschap en ervaring kan het heel gevaarlijk zijn om op een dak te werken.

* Een outdoor keuken installeren. Een van de nieuwe trends afgelopen zomer was om buiten te koken en dat ging vaak veel verder dan de barbecue aansteken. Een volledig nieuwe keuken installeren, inclusief tegels en waterleidingen, is dan ook iets helemaal anders dan houtskool op het vuur leggen. Laat je daarom adviseren door een professional.

* Bomen verwijderen uit je tuin. Hier komt vaak groot en gevaarlijk gereedschap aan te pas, dus huur daarvoor iemand in.

Renske De Maesschalck