Vijf keer winterzon

301

11 DECEMBER 2013 | De ijsheiligen hebben zich de afgelopen dagen al geroerd, en dit is nog maar het begin van de winter. Hoog tijd om warmere oorden op te zoeken, dus. Daarom selecteerde online reisaanbieder TravelBird vijf topbestemmingen voor de komende winter, met als eisen: twintig graden, zonneschijn, dicht bij huis én betaalbaar. Vaarwel kou, welkom zon!

Of je nu voor de Canarische Eilanden, Tunesië of Cyprus kiest, één ding hebben deze bestemmingen gemeen: een blauwe hemel. Maak kennis met vijf zonovergoten droomlocaties die je hart zeker stelen.

Canarische Eilanden: dé favoriete winterzonbestemming van de Belg

CanEilanden

De Canarische Eilanden zijn een absolute topper tijdens de koude wintermaanden. Niet toevallig is de bestemming bij vele touroperators al uitverkocht. Op minder dan vier uur sta je in Fuerteventura, met zijn witte zandstranden en eindeloze kusten misschien wel het meest idyllische eiland van de Spaanse eilandengroep. Met een gemiddelde temperatuur van 20° C is het hier een hele winter aangenaam vertoeven.

Naast Fuerteventura is ook Lanzarote een toeristische parel van de Canarische Eilanden: prachtige vergezichten, stoere vulkanen, kilometerslange stranden en ontelbare bars en restaurants. Lanzarote is voor veel Belgen dan ook hun vaste stek tijdens de wintermaanden.

Tunesië: luxe en verwennerij

tunesië

Tunesië heeft de laatste jaren wat woelige watertjes doorzwommen. Maar op toeristisch vlak heeft het land nog niets aan charme ingeboet. Bovendien kan je er zelfs in de koude wintermaanden nog genieten van een stralend zonnetje bij ongeveer 20° C.

Turkije: klassieke schoonheid

Turkije

Turkije is populair bij de Belgen, zowel in de zomer als de winter. Aan de Turkse rivièra schijnt de zon 300 dagen per jaar en de gemiddelde temperatuur tijdens de winter is nog steeds 18° C. Warm genoeg voor een leuke wandeling langs het strand of een gezellig terrasje. De vele hammams en massagesalons maken Turkije dubbel zo interessant als winterbestemming. Een ontspannende vakantie gegarandeerd!

Cyprus: cultuur in een zonnige verpakking

Cyprus

Cyprus is voor heel wat mensen een minder voor de hand liggende bestemming tijdens de winter. Nochtans bedraagt de gemiddelde temperatuur er dan 22° C. Op het kruispunt van drie beschavingen is Cyprus zonder meer een culturele topbestemming.

Marrakech: de zonzekere citytrip

Marrakesh

Citytrippers die houden van een gematigde temperatuur en de nodige dosis zon, zijn in Marrakech aan het juiste adres. Een bezoekje aan de Rode Stad is tijdens de wintermaanden heel anders dan tijdens de drukkend warme zomer.

Ine D’hoe