Vijf manieren om Zweeds design te integreren in jouw interieur

489

3 DECEMBER 2013 | We kunnen nog heel wat leren van Zweden op designvlak, en dan hebben we het niet over Ikea. De Zweedse aanpak – elegant, praktisch en makkelijk te gebruiken design – is de laatste jaren enorm populair geworden. Hier zijn vijf manieren om the Swedish way in jouw interieur te integreren.

wonen_zweeds

Sterke kleuren
Het gebruik van sterke en verzadigde kleuren in verf en textiel is typisch voor een interieur in Zweden. Het werd vroeger vooral gebruikt om donkere en lange winters op te vrolijken.

Mooie vormen
In veel interieurs in Zweden zie je vaak aardewerk terug komen. Die voorliefde komt van een algemeen respect voor de schoonheid van vorm en functie.

Liefde voor de natuur
Een typerend kenmerk van de Zweedse levensstijl is om zoveel mogelijk elementen uit de natuur binnenshuis te brengen. Dat uit zich in het gebruik van natuurlijke elementen, kleuren en materialen waaronder hout.

Functionaliteit
Zweeds design is vooral heel praktisch en functioneel. Je ziet vooral strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen.

Oud & Nieuw
Een Zweeds huis is ten slotte vaak een samenraapsel van zowel oude als nieuwe elementen. Er wordt veel belang gehecht aan erfstukken, die dan gecombineerd worden met nieuw en innovatief design.

Renske De Maesschalck