Deze desserten zijn heerlijk…maar peperduur!

884

Iedereen kan genieten van een heerlijk dessert. Maar niet elk dessert is betaalbaar. Vandaag checken we welke populaire desserts een onbetaalbare variant hebben én waarom die onbetaalbaar zijn (want aan het deeg of de melk zal het niet liggen!). 

1. Diamanten fruittaart

Worlds-Most-Expensive-Desserts-5(Foto: luxurylaunches)

Ga naar de bakker en koop een fruittaart. Je betaalt ongeveer 12 euro voor een grote, lekkere fruittaart. Doe daar 223 diamantjes bovenop en plots kan je 1,55 miljoen euro vragen. Een Japanse banketbakker uit Tokio deed zeven maanden over het ontwerp en het uitwerken van zijn taart. Het was een unicum en werd verkocht tijdens een veiling. Of de koper de taart daadwerkelijk heeft opgegeten, weten we niet.

2. Luxe chocoladepudding

chocolate egg(Foto: Anthony DeMarco)

Een chocolade-ei van eetbaar goud, champagne, kaviaar, whisky en een diamant van twee karaat.  Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor de exclusieve chocoladepudding die je kan bestellen bij chef Marc Guibert van het Howe Country House Hotel in Engeland. Het kost 25.000 euro en is daarmee een van de duurste desserts ter wereld.Ter ere van de Britse National Chocolate Week creëerde de chef de luxe pudding gemaakt van biscuitgebak en vier soorten Belgische chocolade. Het chocoladewonder is opgebouwd als een ei dat je steeds verder uitpakt.Een vermelding in het Guiness Book of Records krijgt het dure dessert nog niet. Daarvoor moet het eerst een keer worden besteld en worden betaald. Het dessert moet je wel drie weken op voorhand bestellen.

3. Frozen Haute Chocolate 

frozen haute-chocolate(Foto: Laura Mallonee)

Het officiële record voor het ‘duurste dessert’ is momenteel in handen van het New Yorkse restaurant Serendipity 3. Het restaurant, bekend uit de film Serendipity, staat bekend om zijn duur geprijsde menukaart. Het stijlvolle restaurant heeft de ‘Frozen Haute Chocolate Desert’ op het menu staan met een prijskaartje van 18.000 euro. Dit nagerecht is gecreëerd door Stephen Bruce. Het nagerecht bestaat uit een combinatie van meer dan tien soorten exotische cacao, ijs van zeldzame truffels en fruit uit de hele wereld. Het vruchtenijs wordt versierd met extra eetbaar goud en slagroom. Wie geïnteresseerd is in het dessert moet ook hier minstens twee weken op voorhand bestellen. Het peperdure toetje wordt geserveerd in een gouden en diamanten coupe (met een gouden armbandje) op een gouden bord met een gouden lepel. Als troost mag de gast het servies mee naar huis nemen.

 

4. Macarons Haute Couture 

Macaroons

Macarons zijn een bijzonder populair Frans dessert. Een romantische citytrip gaat bijna altijd gepaard met heerlijke Parijse macarons. De Parijse haute couture gaat daarom veel verder dan mode in kleding. Franse patissier Peirre Hermé ontwierp daarom de ‘Macarons Haute Couture’. Het exacte recept van de macaron blijft natuurlijk een groot geheim. We weten wel dat de prijzige zoetigheid deze bijzondere smaken bevat: azijn, ketchup, chocolade, pindakaas, rode wijn en nog heel wat andere smaken. De macarons worden verkocht in setjes van twee en kosten 6500 euro.

5. Gouden donut van chocolade en champagne

Krispy-Creme-Worlds-Most-Expensive-Doughnut(Foto: abouttimemagazine)

De donut, het gebakje waar een gat in zit. Dunkin’ Donut maakte er zijn specialiteit van en is bijzonder populair voor zijn Donuts. Maar sommige mensen zoeken altijd iets nieuw, voor andere mensen mag het nog eens exclusief zijn ook! Voor de National Doughnut Week in het Verenigd Koninkrijk werd door Krispy Kreme een extravagante donut gebakken ter waarde van 1235 euro. De vulling van de donut is gemaakt op basis van Dom Pérignon (een champagne uit 2002). De decoratie is verzorgd met 24-karaat eetbaar bladgoud. De witte lotus is gemaakt met Belgische chocolade en versierd met eetbare diamantjes (heel dure suiker). Voor de afwerking is gekozen voor een glazuur van passievruchten. Het maken van de donut heeft drie dagen geduurd. Een overweging om de donut te kopen: de opbrengst tijdens de donutweek gaat naar het goede doel The Children’s Trust.