Vijf tekenen dat het niet goed gaat met je relatie

254

24 MAART 2014 | Een relatie hebben, betekent dat je er soms hard moet aan werken. Want het gaat niet altijd even vanzelfsprekend. Toch heeft het geen nut om energie te steken in je relatie als de andere niet minstens evenveel moeite wil doen. Als je één of enkele van deze vijf tekenen herkent, wordt het misschien tijd om eens na te denken over je relatie.

1. Geen vertrouwen
Een beetje jaloezie is gezond, maar van zodra je partner je niet meer vertrouwt, heb je een probleem. Merk je dat hij niet altijd gelooft waar je zegt heen te gaan of je constant berichten stuurt en zich zorgen maakt als je op stap bent met vriendinnen? Dan kan dat wijzen op een gebrek aan vertrouwen in jou en de relatie.

2. Once a cheater…
Je hoeft niet noodzakelijk meteen alles weg te gooien wat jullie hebben opgebouwd omdat hij je bedrogen heeft. Toch is dit een goede gelegenheid om je relatie eens van dichterbij te bekijken en te bespreken waarom hij je bedrogen heeft. Als dit niet de eerste keer is, dan zet je hem beter zo snel mogelijk aan de kant.

3. Gebrek aan communicatie
Zowel diepgaande communicatie over jullie relatie en verdere levensloop als alledaagse communicatie over banale, dagelijkse bezigheden is belangrijk. Als je gedurende de dag niks hoort van je partner en hij telkens zegt dat hij het te druk heeft, kan dat een waarschuwingssignaal zijn dat hij eigenlijk niet helemaal geëngageerd is of je niet meer mist. Een sms sturen na het werk of tijdens de lunch duurt echt maar een minuutje.

4. Misbruik
Eender welke vorm van misbruik is niet tolereerbaar in een relatie. Dat geldt voor fysiek, maar ook voor emotioneel misbruik.

5. Je wordt beknot
Als je partner het niet aankan dat er veranderingen hebben plaats gevonden, op gelijk welke manier, dan kan dat een slecht teken zijn. Of het nu gaat om een nieuwe carrière of een nieuw figuur; als hij je echt graag ziet dan aanvaardt hij je ook met die veranderingen. Jullie moeten beiden de kans hebben om te groeien.

Renske De Maesschalck