Moederdag staat weer voor de deur en nu, misschien meer dan ooit, heeft je moeder behoefte aan een opkikkertje. Moederdag hoeft dit jaar niet in de soep te lopen. Er zijn tal van veilige en verantwoorde manieren om moederlief toch een hart onder de riem te steken.

Met deze vijf tips laat je je moeder weten dat je aan haar denkt en zelfs op afstand nog voor haar klaar staat.

Snail mail

Met Moederdag kom je standaard op bezoek bij je moeder, maar voor elkaars veiligheid zie je daar dit jaar beter van af. Stuur een kaartje naar je moeder en maak het extra vrolijk door er snail mail van te maken. Snail mail houdt in dat je het kaartje of de brief zelf maakt en er een extra feestelijk tintje aan geeft. Ga los met glitters, stickers en verf. Extra leuk als je kinderen hebt die meehelpen snail mail voor oma te maken.

Een boeket bloemen

Een fleurig bos bloemen doet het altijd goed. Wis je dat je ook bloemen kunt laten leveren? Online zijn er veel bloemisten te vinden die bezorging aanbieden. Kies het mooiste boeket uit, reken het af en kies de datum waarop het bezorgd mag worden bij je moeder. Schrijf op het bijkomende kaartje nog een lief tekstje of gedichtje.

Raambezoek

Je kunt natuurlijk ook bij moederlief op bezoek gaan, maar het bezoek zal er iets anders uitzien dit jaar. Ga langs, maar blijf achter het raam staan. Zo zie je elkaar toch nog en kun je bijkletsen. Dit gebeurt veel bij rusthuizen en het is echt de ideale manier om iemand toch te kunnen blijven zien en elkaar op te vrolijken.

In de watten leggen

Organiseer dit jaar een verwendag voor je moeder. Begin de ochtend door een ontbijtmand bij haar te laten leveren, gevolgd door een fles wijn met pralines en laat ’s avonds een maaltijd leveren. Zo wordt je moeder in de watten gelegd en blijf jij lekker in je luie stoel zitten. Vergeet haar natuurlijk niet te videobellen om te laten weten dat je aan haar denkt.

auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Getty Images