Vijf tips om je kleine woning om te toveren in een paleis

111

23 APRIL 2014 | Less is more, een gezegde dat ook opgaat voor je woning. Een kleine woning biedt heel wat (budgettaire) voordelen, maar dan moet je er wel echt het meeste uit halen. Vijf tips om je klein appartement of huis om te toveren tot een paleis.

wonen

1. Een make-over voor je oude sofa
Je kan je oude sofa snel en goedkoop een make-over geven door de kussens aan de rugleuning te verwisselen met nieuwe exemplaren in een opvallende print. De zetel ziet er meteen als nieuw uit.

2. Muren die tot leven komen
Een leuke mix van verschillende kunstwerken die stiekem allemaal perfect op elkaar afgestemd zijn, kan nog leuker worden door er enkele objecten aan toe te voegen die een extra dimensie aan de muur geven. Denk aan lampen en kastjes.

3. Verander van oriëntatie
Een object van plaats verwisselen kan een enorme impact hebben op de ruimtelijke invulling van je woning. Heb je bijvoorbeeld een grote spiegel aan de muur hangen, hang die dan horizontaal en verf de omkadering in het wit. Je zal meteen een verschil opmerken.

4. Creatief met planken
Om de ruimte aan de muren zo efficiënt mogelijk te benutten, kan je werken met planken in plaats van volledige kasten. Je kan er dezelfde spullen op bewaren, maar het neemt veel minder plaats in.

5. Open haard
Als je het geluk hebt om in het bezit te zijn van een woonkamer met een authentieke open haard, gebruik die dan ook. Fris de omkadering op en voorzie een bak met vers hout. Het maakt je woning instant veel gezelliger en je bespaart kosten op de verwarming.

Renske De Maesschalck