Vijf tips om je renovatie vlot te laten verlopen

89

7 APRIL 2014 | Je bent van plan om je appartement te renoveren, maar je hebt ook schrik voor alles wat fout kan lopen? Met deze tips lopen de werken van een leien dakje.

FotoRenovatie

Tip 1: Bekijk of structurele verbouwingen wel echt nodig zijn. Een muur uitbreken is iets anders dan een nieuwe vloer leggen of de muren schilderen. Als je grondige werken wil uitvoeren aan de gevel of aan de vaste structuur van het huis, ben je verplicht om een architect aan te nemen.

Tip 2: Ga ten rade bij een interieurspecialist. Zij zullen je beter kunnen helpen met wat er concreet moet gebeuren en hoeveel het zal kosten. Ook online kan je heel wat inspiratie opdoen.

Tip 3: Dat brengt ons bij de volgende tip: maak een duidelijke budgetraming op. Hou rekening met mogelijke vertragingen of problemen, zo kom je niet voor al te grote financiële verrassingen te staan.

Tip 4: Als je samenwerkt met iemand – een aannemer, architect of interieurspecialist – vraag dan voldoende referenties en vergelijk prijzen van verschillende aanbieders.

Tip 5: Ga na welke werken je zelf kan uitvoeren en wie eventueel een handje kan komen helpen. Dit is het moment om alle neven, nichten en nonkels aan te spreken die jij de voorbije jaren een handje hebt toegestoken.

Renske De Maesschalck