Heb je last van friggatriskaidekaphobia? Moeilijk woord, maar het betekent dus gewoon schrik hebben voor vrijdag de 13de en het nummer 13. En vandaag is het toevallig zo’n dag! Haal de hoefijzers en andere geluksbrengers maar boven en volg onze tips op om van deze ongeluksdag een geluksdag te maken.

1. Neem de fiets

De kans dat je dubbel ongeluk veroorzaakt door op vrijdag de 13de ook nog eens onder een ladder te wandelen, vermindert meteen met de helft. Ladders worden vooral op het voetpad geplaatst, niet op de weg. En kruist een zwarte kat jouw pad, dan kun je met de fiets bovendien vlugger op de vlucht slaan dan te voet.

2. Draag rood ondergoed

De kleur rood zou meer geluk brengen dan eender welke andere kleur. Rood ondergoed is meteen ook een goede voorbereiding voor onze derde tip.

3. Geniet van wat love & fun tussen de laken

Het zal je misschien verbazen maar de duivel vindt het helemaal niet leuk dat je met je geliefde het bed induikt, laat staan dat je daar nog eens plezier aan beleeft. Vandaag is dus een ideale dag om lekker lang actief te zijn tussen de lakens.

4. Poetsen is verboden

De meeste ongevallen gebeuren in huis, en dan vooral tijdens het poetsen. Blijf dus rustig zonder schuldgevoel in je luie stoel zitten, dat is veel veiliger.

5. Daag het geluk uit

Soms is de aanval de beste verdediging, dus waarom zou je vandaag het geluk niet extra uitdagen? Solliciteer naar die geweldige job of waag je kans bij die ene waar je al lang een oogje op hebt en vraag hem/haar eindelijk eens uit en vooral: koop een lotto-formulier.

En tot slot nog even dit: schrik dat er vandaag een zwarte kat je pad zal kruisen? Dit geloof stamt uit de middeleeuwen toen mensen dachten dat op vrijdag de 13de alle heksen uit de buurt gezellig samen kwamen voor een leuk onderonsje. In het gezelschap van hun zwarte katten natuurlijk. Bij deze dus: je hoef absoluut dus geen schrik te hebben voor zwarte katten, ze zijn even lief en aanhankelijk als eender welke andere kat. Bovendien is zo’n zwarte kat gewoon ook een heel erg mooie kat, vrijdag de 13de of niet.

iStock_000076833043_Large