Vijf verrassende tips om je huis warm te houden

236

28 JANUARI 2014 | Nu de vrieskou toch stilaan zijn intrede begint te maken, wordt het tijd om je huis extra warm en gezellig te houden. Met deze vijf verrassende tips kan je op een energiebesparende manier je woning verwarmen.

wonen_warm

Sluit alles goed af
Dat je ramen en deuren goed moet sluiten, is vanzelfsprekend. Maar het helpt ook om binnenshuis de deuren dicht te houden van kamers die niet gebruikt worden. Op die manier belet je dat koude lucht zich kan verspreiden en hou je de warmte in de kamers die je wel gebruikt.

Verander je lakens
Ruil je katoenen lakens in voor flanellen exemplaren. Vergeet ook de kracht niet van extra fleece- dekentjes.

Tapijten
Een mooi tapijt is meer dan alleen een decoratief element. Het dient als extra isolatie en houdt de koude tegen die van beneden komt. Je voeten zullen ons dankbaar zijn.

Herschik je meubilair
Als je zetels in de woonkamer dicht bij een groot raam staan, kan dat ervoor zorgen dat je lichaam warmte verliest door de koude die vanbuiten binnensluipt. Zorg ervoor dat je zetels en tafel verder weg staan van een raam, en zet ze het liefst tegen een muur. Let ook op dat groot meubilair niet te dicht bij een radiator staat, want dan gaat het meubilair de warmte opslorpen.

Folie als extra middeltje
Plaats een stuk aluminiumfolie achter je radiator. De folie zal de warmte opnieuw in de kamer reflecteren en zorgt ervoor dat de warme lucht niet door de muren verdwijnt. Hiervoor bestaat speciale folie, maar de rollen die in je keukenkast liggen, doen ook hun werk.

Renske De Maesschalck