5 series die je niet mag missen!

378

Series verslinden, we love it! Wij presenteren onze vijf niet te missen series van het moment. Opgelet: verder lezen kan schadelijk zijn voor jouw sociaal leven 🙂

 

1. Fargo:  geniale misdaadserie met zwarte humor

FARGO -- Pictured: Martin Freeman as Lester Nygaard -- CR. Matthias Clamer/FX

Fargo – een Netflix Original van Noah Hawley – is gebaseerd op de film Fargo uit 1996. Een waargebeurd verhaal wordt overgoten met de nodige portie zwarte humor en drama. De miniserie (10 afleveringen)  draait rond de figuur van Lester Nygaard (Martin Freeman). Hij is een knullige polisverkoper, zijn vrouw behandelt hem als vuil en hij leeft in de schaduw van z’n broer die een succesvol zakenman is. Lester loopt onverwacht een oude pestkop tegen het lijf en belandt in het ziekenhuis met een gebroken neus. Daar geeft hij ‘per ongeluk’ een huurmoordenaar (Billy Bob Thornton) de opdracht om z’n ex-klasgenoot te vermoorden…

Seizoen 1 is nu beschikbaar op Netflix.

2. Derek: een vertederende rol voor Ricky Gervais

v2-Derek.Ricky-Gervais

In de Britse reeks Derek speelt Ricky Gervais één van z’n beste rollen ooit. We volgen het verhaal van Derek Noakes, een naïeve jongeman die woont en werkt in een rusthuis. Derek houdt van z’n medebewoners, dieren en grappige filmpjes op YouTube. Derek’s zonnige kijk op het leven komt van pas in de omgang met zijn eigenzinnige collega’s, excentrieke vrienden en de oudere bewoners die op hem rekenen. Derek weet je als geen ander te ontroeren om enkele minuten later weer een lach op je gezicht te toveren. Een vertederend verhaal met, van en door Ricky Gervais.

Seizoen 1 en 2 zijn nu beschikbaar op Netflix.

3. Revenge:  wraak smaakte nog nooit zo zoet

revenge_624x351

De jonge Emily Thorne komt in ‘Revenge’ met een missie in een luxewijk in de Hamptons terecht: de dood van haar vader wreken. Akkoord, het verhaal is niet bijster origineel, maar je wordt snel meegesleept in een verhaal vol drama, intriges en de nodige portie girl-drama. De eerste aflevering moet je een beetje doorstaan, maar vanaf dan neemt het verhaal je in een razendsnel tempo mee. Mijn guilty pleasure!

Seizoen 1 t.e.m. 4 is beschikbaar via Telenet Prime.

 4. Bates Motel: charmante psychopathische moordenaar

bates__140224164337

Bates Motel is een hedendaagse prequel (voorbeschouwing) van Psycho van Alfred Hitchcock. De serie begint na het overlijden van Norma’s man. Norma en haar zoon Norman verhuizen naar Oregon om een motel te openen. Samen met Norman wil ze aan een nieuw leven beginnen. Klinkt goed in theorie, maar in de praktijk loopt het al snel helemaal mis. In Bates Motel ontdek je hoe een charmante jongeman uitgroeit tot de psychopathische killer. De serie zit boordevol verrassende wendingen en serieuze cliffhangers. En daardoor bijzonder verslavend: je bent gewaarschuwd!

Seizoen 1 kan je nu bekijken op Netflix.

5. True Detective: intrigerende detective reeks

true-detective-season-1_72231389951544

Dat HBO pareltjes aflevert, bewijst ‘True Detective’ nog maar eens. Detectives Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson)  raken verwikkeld in een 17 jaar durende klopjacht naar een levensgevaarlijke moordenaar. Het onderzoek naar een rituele moord op prostituee Dora Kelly Lange in 1995 wordt omlijst en doorweven met de getuigenissen en verhalen van de rechercheurs in 2012, wanneer de zaak heropend wordt. Een detectivereeks. Het lijkt niks nieuws, maar het verhaal is zo intrigerend dat het je stevig beet grijpt. Alles wordt zo rustig en opgebouwd dat je al snel alle afleveringen in één ruk wil bekijken.

 Bekijk seizoen 1 nu op Telenet Prime.