Vingers vertellen meer dan je denkt…

201

Als we iemand leren kennen, zijn de handen of vingers niet het eerste waar we op letten. Tot na het lezen van dit artikel misschien… Handen zeggen immers veel meer over iemands persoonlijkheid dan mooie ogen, een guitige lach of een sexy kapsel.

Ga je op date, neem dan toch eens twee minuten te tijd om de handen van diegene die voor je zit, te bestuderen. Is de ringvinger langer dan de wijsvinger? Grote kans dat hij sportief en assertief is. Zijn de wijs- en ringvinger even lang? Reken dan maar dat hij gevoelig is voor stress.

 

Lange ringvinger? Vaker ontrouw…

Een team psychologen aan de universiteiten van Oxford en Northumbria hebben nu ook nog eens een link gevonden tussen de vorm van de handen en onze seksuele gewoontes. De wetenschappers ontdekten dat de personen waarvan de ring- en wijsvinger even lang zijn, trouwer zijn dan de mensen bij wie de ringvinger langer is dan de wijsvinger.

Volgens de psychologen worden mensen met een langere ringvinger in de baarmoeder aan meer testosteron blootgesteld. Dat zeggen ze in het wetenschappelijk vakblad Royal Society journal Biology Letters. Dat zou ertoe kunnen leiden dat zowel mannen als vrouwen met een korte wijsvinger meer geneigd zijn om vreemd te gaan…

Het is niet de eerste keer dat een studie aantoont dat de vingers een seksueel signaal kunnen geven. Onderzoek uit 2011, uitgevoerd aan de Stirling University, suggereert dat mensen met langere wijsvingers zichzelf ook vaak aantrekkelijker vinden.