Momenteel is het onmogelijk om fysiek op reis te gaan, maar gelukkig kunnen we dat wel virtueel. Zo kunnen Oostenrijkfans zelfs vanuit hun zetel het beste van Oostenrijk en zijn culturele hotspots ervaren. Met deze site ben je slechts enkele muisklikken verwijderd om jouw favoriete paleizen of bezienswaardigheden te bezoeken. Je kan zelfs een echte Weense opera meevolgen!

Het was/is waarschijnlijk een echte domper op de feest-/vakantievreugde toen je jouw reis naar Oostenrijk moest cancelen. Maar hoe dan ook komen paleizen, musea en zelfs opera’s met de beste ideeën op de proppen om jouw toch die reiservaring mee te geven. Ga met ons mee op culturele ontdekkingsreis door Oostenrijk. We hebben alvast onze favorieten eventjes opgesomd.

Schloss hof

Het Schloss hof is een prachtig paleis dicht bij de Slowaakse grens. Het is een gigantisch domein van 70 hectare met een kasteel, prachtige tuinen en een landhuis. Ongetwijfeld een bezoek waard! Hier kan je (echt waar!) een ongelooflijke virtuele ervaring beleven!

Weense Staatsopera

Zoals alle opera- en concertzalen moet ook de Weense Staatsopera jammer genoeg zijn deuren sluiten. Maar voor operafans of voor reizigers die net hun eerste echte Weense opera wilden bijwonen, niet getreurd! Zo toont de Weense Staatopera dagelijks opnames van ballet- en operavoorstellingen op hun streamingplatform. Door het ingeven van een e-mailadres en een wachtwoord kan je direct (en gratis!) een opera meevolgen!

Het Mozart-huis

De voormalige woning van de Mozart-familie is vandaag de dag een museum geworden waar het leven van deze musicus in beeld wordt gebracht. Kan je echt niet wachten tot volgend jaar, dan kan je met deze virtuele rondleiding alvast een kijkje nemen.

Oostenrijkse Nationale Bibliotheek

Een bibliotheek? Ja, inderdaad! De Oostenrijkse Nationale Bibliotheek ligt in Wenen en heeft zo’n 8 miljoen boeken. Het is één van de mooiste historische bibliotheken die je moet gezien hebben. Neem hier snel een virtueel kijkje door naar beneden te scrollen op de pagina.

Belvedere

Een prachtig slot dat ook in Wenen is gelegen. En ook in dit prachtig slot kan je rondwandelen. Binnenin zijn er prachtige kunstwerken te zien, onder meer het wereldberoemde schilderij ‘De Kus’ van Gustav Klimt.

Wil je nog meer van Oostenrijk zien? Dan kan je hier nog meer virtuele tours vinden.

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: Getty Images