Iets meer dan de helft van de Vlaamse mannen zegt in de ochtend minder dan vijf minuten voor de spiegel nodig te hebben. In de provincie Antwerpen wonen de meeste snelle mannen, hier is 58% binnen vijf minuten klaar. De grootste ijdeltuiten wonen in Vlaams-Brabant, 18% staart minstens elf minuten naar zijn eigen reflectie. Dit blijkt uit onderzoek van herenkledingwinkel Only for Men onder 500 Vlaamse mannen.

Surprised real men shaving.

Daarnaast heeft bijna de helft van de Vlaamse mannen geen gezichtsbeharing (48%). Ruim een kwart (28%) heeft hoogstens een stoppelbaard, 16% een sik of snor en slechts 8% draagt een volle baard.

Kledingkeuze het meest beïnvloed door partner

71% van de Vlaamse mannen zegt dat de partner het meeste invloed uitoefent op zijn garderobe. De mening van vrienden komt op een tweede plek met 17%. De moeders hebben het minder voor het zeggen, 7% van de Vlaamse mannen zegt dat hun moeder de grootste invloed heeft op de inhoud van de kledingkast. Limburgse mannen laten zich daarentegen, meer dan mannen uit andere provincies, door hun moeder beïnvloeden in hun kledingstijl (11%). In Antwerpen trekken de heren zich juist weer vrij weinig aan van wat hun moeder vindt van hun kledingkeuze (6%).

Attractive man getting ready to go out

Meer dan de helft Vlaamse mannen doet aan sport

Iets meer dan 6 op de 10 Vlaamse mannen doet aan sport (62%). De meeste sportieve mannen komen uit Vlaams-Brabant, 71% beoefent hier een sport. Al zegt ruim een kwart van hen wel alleen te gaan sporten wanneer het hem uitkomt. Met 56% sporters zijn de mannen uit Antwerpen degenen die het minst sportief zijn.

Running at autumn morning

Eten doet hij liever thuis

Zo’n 30% van de Vlaamse mannen eet het liefst buitenshuis. Toch eet het merendeel (62%) liever thuis. Meer dan de helft van hen zegt dan naar de markt te gaan voor verse groenten en naar de slager voor vlees. Van alle Vlaamse mannen eet 3% het liefst bij een frituur. Maar als de Vlaamse man mocht kiezen, at hij iedere dag biefstuk met friet en sla (66%). Hoewel de biefstuk favoriet is, verkiezen de heren uit de provincie Limburg een quinoasalade met superfoods (20%) boven het eten van puree met worst (12%) of friet met curryworst (8%).

Couple Dating Dessert Restaurant Eating Concept

bron: Only for Men

(foto’s istock)