Om de zoveel de tijd duikt er een nieuwe beauty-trend de kop op. We worden om de oren geslagen met termen als sculpten, countouren, sandbaggen, strobing en baking. Maar wat betekenen al die termen?

Contouren

Contouren(Foto: Pinterest)

Synoniemen: sculpten, shapen

Wat is het? Contouren is veruit de bekendste trend van het afgelopen jaar. Je geeft je gezicht de perfecte vorm door highlighter en bronzer te gebruiken. Je highlighter breng je aan op de plekken die je wil accentueren, de bronzer op de plekken waar je schaduw wil creëren.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. Op de juiste manier contouren vraagt behoorlijk wat tijd. Hier lees je hoe het precies moet.

Strobing

Strobing defff(Foto: Pinterest)

Wat is het? Strobing is een techniek waarbij highlighter aanbrengt op de delen van je gezicht waar het licht van nature op terecht komt. Het levert je een frisse en natuurlijke look op.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk. In tegenstelling tot contouren, heb je bij strobing enkel een vloeibare highlighter nodig. Bovendien neemt het ook veel minder tijd in beslag.

Baking

Baking(Foto: Pinterest)

Wat is het? Bij baking gebruik je naast highlighter ook transparant poeder om bepaalde delen van je gezicht op te lichten. Je brengt het poeder na je highlighter aan en laat het 10 minuutjes intrekken. Daarna veeg je het overtollige poeder weg met een make-upborstel.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. Baking is een simpele techniek, maar omdat je heel veel poeder moet gebruiken, draait het vaak uit op een knoeiboel.

Sandbagging

Sandbag(Foto: Pinterest)

Wat is het? Het was niemand minder dan de visagist van Kim Kardashian die de term sandbagging introduceerde. Sandbagging heeft net als baken het doel om je gezicht te highlighten, maar het heeft ook een extra functie. Bij sandbagging fixeer je ook je make-up door royaal transparant poeder op de plekken aan te brengen waar je make-up vaak uitloopt (onder je ogen en lippen). Hier lees je hoe het precies moet.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld. In principe is sandbagging niet moeilijk, maar omdat je (weeral) heel veel poeder moet gebruiken, is de choas vaak niet ver te zoeken.