In de beautywereld gaat alles razendsnel. De ene trend is nog niet voorbij en daar is de andere al. Vandaag onder de loep: het verschil tussen BB-, CC-, DD-crème.

BB-crème

BB staat voor Blemish Balm en combineert de verzorgende aspecten van een dagcrème en de dekking van een foundation. Het is het ideale product als je er een hekel aan hebt om veel verschillende laagjes te smeren: moisturizer, foundation, zonnecrème en dagcrème. Bovendien bevat een BB-crème een aantal antioxidanten.

Tot daar het goede nieuws want wie vlekjes en oneffenheden helemaal wil verdoezelen, kiest toch beter voor foundation. BB-crème verbergt namelijk niet alles. Conclusie: een goede crème voor een gewone werkdag.

CC-crème

Heb je eerder een gevoelige huid en last van rode vlekjes? Dan kies je beter voor een CC-crème. De afkorting staat voor Color Correcting en pakt die vlekjes en een vale teint aan. De crème zet nog meer in op verzorging, maar dekt iets minder dan een BB-crème.

Er bestaan 2 varianten van de CC-crème: de groene versie pakt rode vlekjes aan, de perzikkleurige je vale teint. Conclusie: een goede crème voor een gevoelige huid.

cosmetic brushes and make-up

DD-crème

Wie helemaal weg is van de BB-crème, zal ook de DD-crème willen aanschaffen. De afkorting staat voor Daily Defense. De crème zou je huid hydrateren, beschermen en camoufleren. Maar het grootste verschil is dat een DD-crème je huid beter beschermt tegen de zon dan zijn voorgangers. Bovendien zit het vol anti-aging ingrediënten. Ideaal voor wie die rimpels wil aanpakken.

En wat met foundation?

De crèmes mogen dan wel veel beloven, feit is dat ze niet zo goed dekken als een foundation. Ga je naar een feestje of wil je echt alle vlekjes en oneffenheden verdoezelen? Gebruik dan eerst een verzorgend masker en breng daarna foundation aan. Zo ben je zeker van een stralende en effen huid.

 

Foto’s: iStock