Help, slecht weer! Zo ben je voorbereid

49
Voorbereid op regen tijdens het communiefeest

Wees voorbereid

Tip 1 is de belangrijkste: ga er niet van uit dat het sowieso mooi weer wordt tijdens jullie feest. Voorzie dus steeds een droge plaats waar het feest kan plaatsvinden. Vaak is een afdak al voldoende. Het is misschien niet heel groot en daarom ook niet de meest handige locatie, maar het zorgt er alvast voor dat iedereen droog kan zitten.

Heb je geen afdak, voorzie dan een tent. Als het stralend weer is, heb je niet noodzakelijk voor niets in je buidel getast, want een tent zorgt ook voor schaduw op snikhete dagen. Heel wat gasten zullen je dankbaar zijn hiervoor. Heb je een groot huis, dan kun je alle gasten naar binnen verhuizen. Zorg wel dat je de ruimte van ervoor al grotendeels vrijgemaakt hebt.

Verwittig je gasten

Dreigt het een druilerige dag te worden en zal het feest misschien onder het afdak of in een tent plaatsvinden, verwittig dan je gasten dat ze kledij meebrengen die hierop voorzien is. Een regenjas of paraplu om zich bijvoorbeeld van het afdak naar de barbecue te begeven, is geen overbodige luxe.

Een droge ontvangst

Er is niet veel leuks aan om al bij aankomst op een feest een regenbui te moeten incasseren.
Schakel daarom iemand in die op de parking de gasten verwelkomt en hen met een paraplu de tuin in leidt naar een droge plaats. Zo blijft ieders kapsel goed in vorm en vermijd je dat je gasten de volgende dag ziek in bed liggen.

Zorg voor kleur

Een koude, miezerige dag kan heel triestig ogen. Maar met wat kleur fleur je de dag al op. De gasten krijgen een leuker gevoel als ze toekomen en de foto’s van het feest zullen ook al iets minder droevig kleuren. Versier de tent met gekleurde ballonnen en hang overal gekleurde paraplu’s op. Deze laatste kunnen trouwens goed van pas komen.

Hou het warm

Niets erger dan kou te lijden op een feest. Heel wat mensen zullen in een luchtige outfit naar je feest afzakken. Voorzie een warmtekanon en dekentjes om er een gezellige, warme boel van te maken.

 

Tekst: Mieke Vercruijsse / Foto: Unsplash