Het is weer de tijd van het jaar waarin iedereen over goede voornemens begint en zijn leven wil veranderen. Maar elke keer opnieuw vervallen we maar al te snel in onze oude gewoontes. Wil jij het dit keer langer volhouden dan een week? Lees dan snel onze tips!

Maak je lijst niet te lang

Het is gemakkelijk om op te sommen wat je allemaal wil veranderen je leven. Maar wees je ervan bewust dat het onmogelijk is om alles in een keer aan te passen, laat staan om het ook nog eens vol te houden. Kies daarom maar enkele dingen uit die je eerst wil veranderen. Het is handig om dingen te kiezen die goed bij elkaar passen, zoals sporten en gezonder eten. 

Houd een doel voor ogen

Als je meer wil sporten, dan is het goed om ergens naartoe te streven. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven voor een bepaalde wedstrijd en daarvoor trainen. Het helpt ook om samen met iemand anders aan je voornemen te werken. Jullie kunnen elkaar dan aanmoedigen om vol te houden. En het competitiebeest in ons zal ook niet willen onderdoen voor onze partner.

Stap voor stap

Kies je ervoor om meer aan sport te doen, terwijl je nooit sport, dan zal je het niet lang volhouden. Als je net begint met fitnessen, ga je toch ook niet onmiddellijk de zwaarste gewichten heffen? Zorg dat het allemaal haalbaar blijft.