Goede voornemens begin je beter NU

82

Woman jogging outdoors by the beach

Bijna februari en nog steeds niet aan die goede voornemens begonnen? Geen probleem! Voornemens die met een beetje vertraging beginnen zijn meestal de beste. En wel hierom:

 

December = chaos

Maak je voornemens begin januari dan zijn die altijd een beetje gekleurd. De laatste weken van het jaar zijn vreselijk druk, ongezond en chaotisch: je eet en drinkt je te pletter, je geeft veel te veel geld uit aan kleren en cadeautjes, en sporten is het laatste waar je aan denkt. Logisch dus dat je goede voornemens op 1 januari zijn: minder eten, minder geld uitgeven en meer sporten. Nu het leven weer een  beetje zijn gewone gangetje gaat, kijk je helemaal anders tegen de dingen aan. De voornemens die je nu maakt zijn dus veel realistischer.

 

Sportschool = chaos

Heb je op oudejaarsavond beslist dat je je zal uitsloven in de fitness, dan heb je begin januari waarschijnlijk grote ogen getrokken toen je de deur van de fitness opendeed. Slechts 2345 mensen hadden hetzelfde idee. Grote kans dus dat je door alle drukte en alle bezette toestellen ondertussen al lang je goede voornemen overboord hebt gegooid. Ga je nu naar de fitness, dan is het al iets rustiger en dat maakt sport toch al iets aantrekkelijker.

 

Hoofd = chaos

Eind december is je hoofd een al chaos. Je hebt nood aan vakantie, rust en hebt het gevoel dat je niet meer helder kunt nadenken. Bad timing dus om even goed over die goede voornemens na te denken. Doe je het nu, met een fris hoofd, dan maak je veel betere voornemens en hebben ze veel meer kans op slagen. Je hebt namelijk veel meer energie, niet alleen in je lijf, maar ook in je hoofd.

 

Januari = afterparty

In januari zijn er nog altijd nieuwjaarsfeestjes. Is het niet op het werk, dan is het op de sportclub of misschien zelfs nog een laat familienieuwjaarsfeestje. Begin je voornemens pas al alle feesten achter de rug zijn!

 

Nieuwe lente = nieuw leven

Niet een nieuw jaar, maar een nieuw seizoen is het beste moment om je leven te beteren. Plan nu je goede voornemens en begin eraan in de lente. Yes you can!

iStock_000032606416_Medium