Kijk je uit naar de feestjes, maar niet naar de bijkomende goedbedoelde maar lastige vragen? Met onze tips kan je een gepast antwoord geven op waarom de vraag waarom je nog steeds single bent of wanneer je plant gewicht te verliezen.

Tip 1: Welke vragen?

Sta op voorhand even stil bij welke vragen je waarschijnlijk zal voorgeschoteld krijgen. Moet je elk jaar opnieuw vertellen waarom je single bent of vertellen dat je echt zeker bent dat je nóg een dessertje wil? Denk dan op voorhand na over wat je daarop wil antwoorden.

Tip 2: Laat je niet van de wijs brengen.

Als je vragen krijgt over zaken waar je je niet goed bij voelt, probeer je je dat dan niet te veel aan te trekken. Maak je curieuzeneus duidelijk dat je het liever niet over dat onderwerp hebt. Dat zal die ongetwijfeld begrijpen.

Tip 3: Antwoord met een grapje.

Wil je het gesprek niet te serieus maken? Antwoord dan met een grapje. Zo hou je het luchtig en weet de vragensteller dat ie niet dieper moet graven.

Tip 4: Wees duidelijk.

Is er iets gebeurd waar iedereen alles over zal willen weten, maar heb je geen zin om het verhaal duizend keer te vertellen op een avond? Maak dan duidelijk aan iedereen dat je het er later (of niet) over zal hebben. Als ze jouw familie of vrienden zijn, zullen ze dat wel begrijpen.

Tip 5: Maak een grapje.

Je kan het gesprek wat luchtiger maken door een grapje te maken. Dat geeft je ook de tijd om een vraag terug te stellen, zonder dat het te duidelijk is dat je het onderwerp wil veranderen.

(foto iStock)