Vrijdag is visdag en dus delen wij graag drie recepten met Fish Tales, het duurzame label dat ansjovisfilets, wilde zalm, sardienen, roze wilde zalm of gestreepte tonijn ín blik aan de man brengt..  Duurzaam gevangen door lokale visserijgemeenschappen die leven en vissen in harmonie met de natuur. Supersmakelijk en ook nog eens goed voor mens en planeet. 

Tuna Melt

Deze snel en makkelijk te maken tuna melt is some real American finger food. Het krokant gebakken brood gecombineerd met het romige tonijnmengsel is een heerlijke combinatie! Deze tonijntosti smaakt naar meer, dat beloven we.

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 

  • 2 blikken skipjacktonijn in zonnebloemolie aà 160 g (uitgelekt)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 tbsp. platte peterselie, grof gehakt
  • 3 el mayonaise
  • 8 sneetjes dik, rustiek brood
  • 30 g boter
  • 4 plakken cheddar kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

  • Meng de tonijn, rode ui, peterselie en mayonaise in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • Besmeer vier sneden brood met boter en draai om. Beleg de boterhammen met het tonijnmengsel en de cheddarkaas en leg de andere sneden brood erop.
  • Bak de sandwiches in een koekenpan zonder boter op middelhoog vuur tot het brood krokant is, en de kaas gesmolten.
  • Snijd de tuna melt diagonaal door en serveer direct.

Artisjok met ansjovisdip

De gekookte artsjokken gaan goed samen met het zout/zure van de ansjovisdip. Heerlijk voor bij de borrel, of als voorgerecht.

Dit heb je nodig:

  • citroen, gehalveerd
  • el bloem
  • 2 grote artisjokken
  • 100 ml olijfolie
  • 3 el wittewijnazijn
  • 3 tl mosterd
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie peper

Zo maak je het:

  • Breng een grote pan water – waar de artisjokken in passen – aan de kook met de citroenhelften en de Wrik de stelen van de artisjokken los en trek zoveel mogelijk van de draden mee.
  • Doe de artisjokken in het kokende water en leg een diep bord op de pan zodat de artisjokken rechtop en onder water Kook de artisjokken circa 45 minuten, tot de onderste blaadjes gemakkelijk loskomen.
  • Meng ondertussen de olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, ansjovis en wat peper in een Voeg naar smaak 1-2 eetlepels van het artisjokkookvocht toe.
  • Schep de artisjokken met een schuimspaan uit het water en leg ze op een Serveer de artisjokken met de dip

Lasagnesalade met tonijn of zalm en ricotta

We love lasagne! Maak deze heerlijke lasagnesalade met ricotta en tonijn uit blik of gerookte zalm. Gemakkelijk en snel, maar indrukwekkend op bord.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 8 lasagnevellen (gedroogd of vers)
  • 150 g ricotta, uitgelekt
  • ¼ bosje dragon, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • ¼ bosje basilicum, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • gemengde sla met bietenblad
  • 2 blikjes tonijn of zalm in olijfolie (à 140 g), uitgelekt
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

  •  Kook de lasagnevellen in ruim water met wat zout al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze wat afkoelen onder koud stromend water.
  • Meng ondertussen de ricotta met de dragon- en basilicumblaadjes, citroenrasp, peper en zout en zet apart
  • Bouw de lasagne op. Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er wat sla over, schep er een beetje van het ricottamengsel op en dan een deel van de tonijn. Herhaal deze lagen tot alle lasagnevellen en ingrediënten op zijn. Eindig met tonijn.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.

Sinds kort vind je Fish Tales ook bij ons in de supermarkt – bij Carrefour, AH en Delhaize.