Uit een enquête van reisorganisatie Maris Life – gespecialiseerd in reizen voor alleenstaande ouders – blijkt dat 54% van de Belgische en Nederlandse vrijgezellen het liefst de rekening deelt op de eerste date.

Die eerste date bestaat bij voorkeur uit samen iets gaan drinken en wordt in de meeste gevallen niet afgesloten met een intieme kus. 56% van de ondervraagde vrijgezellen geeft zelfs aan om te wachten met kussen tot na de derde date. Tot slot geeft ruim 64% van de singles aan niet actief op zoek te zijn naar een partner, maar 92% wil op termijn wel graag een partner hebben.

Ondanks dat de helft van de singles ingeschreven staat bij een datingsite of app, geeft maar 13% aan te denken hier de liefde van hun leven te vinden. Het merendeel verwacht de liefde tegen te komen op vakantie of via een vriend, vriendin of collega.

Meer dan de helft is dan ook al op een singlereis of eenoudervakantie geweest en van dit percentage geeft 90% aan dit nog wel een keer te willen doen.

De enquête is gehouden in samenwerking met Crusj Single Reizen. 797 singles hebben deelgenomen aan de enquête. 83% van dit aantal is vrouw, 64% van de ondervraagden is alleenstaande ouder.

Bron: www.marislife.be