Vroegboeken of last minute: wat is voordeliger?

114

12 SEPTEMBER 2013 | We willen nergens te veel voor betalen en dat geldt ook voor het boeken van een vlucht. Maar moeten we daarvoor zo vroeg mogelijk boeken en van vroegboekkortingen genieten, of integendeel een buitenkansje afwachten en last minute vertrekken? We zetten de pro’s en cons even op een rij.

 

De last minute

– Perfect voor wie flexibele reisdata heeft.
– Dankzij snel online reserveren kun je meteen jouw ‘deal’ boeken.
– Ideaal als het jou niet uitmaakt in welk vakantieland je terechtkomt: je kiest gewoon de leukste promotie van het moment.

 

Het vroegboeken

– Heel de wereld ligt nog voor jou open: er is nog niets volboekt!
– Je weet al vroeg waarheen je op reis gaat dus je kunt nog wat sparen en jouw reis goed voorbereiden.
– Je kunt een goede zitplaats bemachtigen op het vliegtuig én op het uur dat het voor jou het beste uitkomt.

 

Dus?

De keuze om vooraf te reserveren of om een last minute te boeken, hangt volledig  af van jouw verwachtingen. Wil je enkel een goedkope vlucht? Probeer je geluk met een last minute. Wil je een volledige reis op maat? Wacht dan niet te lang en geniet nu van een vroegboekkorting.

 

Tip: check out de ‘Book and Pay‘- acties van Connections voor de beste tarieven voor vluchten naar meer dan 500 bestemmingen (denk aan Bangkok, Buenos Aires, Chicago, Dakar, Dubai, Hanoi, Hong Kong, Kathmandou, Las Vegas, Le Cap, Melbourne, Miami, Mumbai, New York, Sao Paulo,…). Nog tot en met 16 september kun je boeken tegen de laagste prijs. Vliegen kan tot in het voorjaar van 2014. Tijdens Book and Pay geniet je ook nog extra kortingen op de excursies, huurwagens en andere ingrediënten van jouw reis.

Nina Tack