Zo herkenbaar: zodra het ook maar een béétje zomert, lijkt het op kantoor wel te vriezen. Met dank aan de airco, of beter: de afstelling van de airco.

Het is de eeuwige discussie hier op de redactie: gaat de temperatuur buiten de hoogte in, dan daalt die op de redactie tot ver beneden het vriespunt. Enfin, dat vinden wij – de vrouwen – toch. De mannen hebben geen flauw idee waar we het over hebben. Meer zelfs: terwijl wij hier rillend van de kou onze verkleumde handen proberen warm te wrijven, rollen ze met hun ogen en vinden ze “dat we niet zo moeten zeuren”. Duh.

Maar goed: ziehier het filmpje dat CollegeHumor online zette, getiteld Why Summer is Women’s Winter. De parodie werd meteen veelvuldig gedeeld en becommentarieerd, wat toch doet vermoeden dat we niet de enige ‘kantoorvrouwen’ zijn met een koudeprobleem tijdens een hittegolf, niet?

Dit zijn de mannen in de video:

giphy2

En ziehier hoe het voor de vrouwen aanvoelt:

giphy

Voor alle duidelijkheid: onderzoek toont aan dat vrouwen gevoeliger zijn voor koude temperaturen. Niet omdat ze ‘zeuren’ maar omdat het metabolisme van een vrouw van natuurlijk lager is dan bij een man, wat betekent dat een vrouw het ook vlugger koud zal hebben. Met andere woorden: het is niet onze schuld dat we het vlug koud hebben.

Tot slot nog even meegeven dat uit een onderzoek van Helsinki University of Technology blijkt dat we het beste presteren bij een temperatuur van 22 graden, en volgens een vergelijkbaar onderzoek van de Cornell University in New York zou de ideale kantoortemperateur zelfs nog 3 graden hoger liggen. De onderzoeken bewezen ook dat temperaturen rond de 22-25 graden niet alleen de productiviteit verhoogt, maar er ook voor zorgt dat we minder fouten maken (bij koudere temperaturen steeg de foutmarge zelfs tot 150 procent). 

Ook een slachtoffer van een te koud afgestelde airco? Dit is het bewuste filmpje, hartverwarmend grappig: