De nieuwe Michael Phelps is bekend. De 19-jarige gymnaste Simone Biles verrast vriend en vijand met haar foutloze oefeningen. Het resultaat: ze heeft al twee gouden Olympische medailles op zak en we hebben de indruk dat het niet de laatste zullen zijn. Geen wonder dus dat de VS gefascineerd zijn door de gymnaste. En daar hebben ze verschillende redenen voor.

1. Ze is slechts 1.45 meter groot

Simone Biles mag dan wel een topgymnaste zijn, je kijkt gemakkelijk over haar. Letterlijk dan toch: de turnster is slechts 1 meter en 45 centimeter groot. Toch heeft haar grootte heel wat voordelen: ze kan bepaalde oefeningen uitvoeren waarvoor andere gymnasten te groot zijn…

Simone Manual (die een medaille won in het zwemmen in Rio) en Simone Biles: 2 grote kampioenen (figuurlijk dan).

 

2. Ze breekt alle records

Tijdens de Olympische Spelen van Londen vier jaar geleden was Biles net te jong om deel te nemen. Het grote publiek leert haar dus nu pas kennen. Wie de gymnastiekcompetitie echter al eventjes volgt, kent Biles al jaren. Op de wereldkampioenschappen raapte ze in totaal al 14 medailles bijeen, waarvan 10 gouden. Bovendien werd ze drie keer op rij wereldkampioene allround. Dat zijn stuk voor stuk unicums in de Amerikaanse sportgeschiedenis. Ze wordt dan ook de beste gymnaste ter wereld genoemd.  

3. Haar pakje bevat 5.000 Swarovski-kristallen

Ze let op details. Haar pakje waarmee ze de allround-competitie won, telde maar liefst vijfduizend Swarovski-kristallen.

Maar ook over haar make-up was nagedacht: ze droeg eyeliner in de Amerikaanse kleuren. Iets wat de kijkers thuis niet hadden gemist. Op Twitter stroomden de reacties toe over de geniale details.

A photo posted by Simone Biles (@simonebiles) on

#Rio2016 A photo posted by Simone Biles (@simonebiles) on

4. Net als elk tienermeisje, heeft ze een celebrity crush

Zoals elke jonge vrouw heeft Biles uiteraard een celebrity crush. Ze is smoorverliefd op Zac Effron. Tijdens een interview met Ellen DeGeneres tijdens The Ellen Show kreeg Biles zelfs een truitje met het hoofd van de acteur cadeau.

Zac tweette ook al een paar keer de gymnaste, wat telkens leidde tot ‘hartkloppingen en een hysterische huilbui’ bij Simone.

ellen

5. Ze is net zo fierce als Beyoncé

Biles is geadopteerd door haar biologische grootouders. Haar moeder kampte met een drugsverslaving, waardoor Biles in de pleegzorg terecht kwam. Haar grootouders adopteerden haar echter en sindsdien beschouwt de turnster hen als haar echte ouders.

Even was er zelfs een relletje over haar adoptie: een reporter weigerde haar grootouders haar echte ouders te noemen, tot grote verontwaardiging van de kijkers. De reporter moest zich achteraf excuseren op Twitter.

Maar los van haar lengte en Swarovski-kristallen, zijn de VS vooral fan van haar motivatie. Ze vindt plezier het allerbelangrijkste tijdens het turnen en wil geschiedenis schrijven. “ Ik ben niet de volgende Usain Bolt of Michael Phelps, maar de eerste Simone Biles”, zegt ze zelf. Oeps, vlug even onze inleiding aanpassen…

  Preach! ❤️🏅👏🇺🇸#simonebiles #blackgirlsrock #olympics #olympics2016 #rio2016   A photo posted by Tiana Idoni-Matthews (@queent686) on