Waarom hipster Barbie een hit is op instagram

311

Vergeet de naïeve roze wolk waarop Barbie al een eeuwigheid lijkt de zweven: Barbie is een überhipster en zoals dat gaat met hipsters heeft ze haar eigen instagram account waarop ze de meest perfecte selfies post.

Vrees niet, Socality Barbie is vooral geweldig om te zien: het account is een sneer naar de eindeloze stroom stereotiep selfies vergezeld van betuttelende  commentaren en clichématige hastags.

Het account werd op gezet door een anonieme huwelijksfotograaf uit Portland, Oregon (USA) en is bedoeld als parodie op de echte instagrammers die het leven voorstellen als één geweldig avontuur, waarbij koffie drinken, gezond ontbijten, in de verte staren – bij voorkeur over de zee – en op reis gaan de meest populaire activiteiten zijn. En uiteraard dat allemaal in hipster kledij en een kapsel waar nooit een haartje fout zit.

En dat nog wel meer mensen die het perfecte onlineleven van hipsters een beetje moe zijn, bewijst het enorme succes van Socality Barbie: het account haalde op drie maanden tijd al meer dan 750.000 volgers, en elke foto wordt een paar duizend keer geliked. 

Socalite Barbie is dan ook een hipster zoals het hoort: ze sleurt hippe rugzakken mee, draagt een hoed of muts en bril, gebruikt voor haar ‘natuurlijk’ foto’s de juiste filters en stelt zich zogenaamd bescheiden op. Ook geeft ze toe op zoek te zijn naar de liefde (Hallo Ken, waar blijft jouw hip instagram-account?) en heeft ze ‘diepe’ gedachten. Zo zien we haar op het strand, in de verte starten en mijmeren over het leven en… instagram: “Ik vraag mij af of er ook Instagram in de hemel zal zijn.”

 

“Ben gaan wandelen in de bossen deze morgen. Kon niet aan de verleiding weerstaan om een plant voor mijn gezicht te houden.”      

“Had per toeval mijn koffiezet bij tijdens deze wandeling. Kan dan evengoed op deze bergtop een kopje koffie drinken, net zoals elk normaal persoon zou doen.”

 

“Het was het zo waard om op te staan om 10 uur ‘s morgens om dit perfecte licht en de mist te zien.”

 

“Ik moest ophouden met het staren naar de oceaan om een foto te nemen van mezelf terwijl ik staar naar de oceaan zodat ik een foto kon posten over hoe mooi de oceaan wel is.”

 

“De juiste VSCO filter kiezen is zo belangrijk voor het verhaal dat je wil vertellen.”

 

“Een shout out aan alle jagers die hippe foto’s zoals deze mogelijk maken.”

 

“Ik vraag mij af of er in de hemel ook Instragram is.”

 

“Het is alsof we allemaal de beste computer screen saver willen maken, en de winnaar krijgt de titel ‘meest authentiek”.

 

“Hipster rugzak 200$, deken 99$, vliegtuigticket naar San Diego 311$, hotelovernachting 225$. Deel uitmaken van een echte Instagram-gemeenschap is freaking duur!”

 

“Bescheiden genoeg om te beseffen dat ik niet beter ben dan een ander. Wijs genoeg om te weten dat ik anders ben dan de rest.”

 

“Ik hoop dat deze foto van mij met een Pendleton delen jou inspireert om erop uit te treken en beter te doen.”