Je zag ze vast al ergens in je buurt rondlopen. Pokémon-gamers, swipend, alle focus op het scherm van de iPhone. De app Pokémon GO is ontzettend populair en heel verslavend.

Illustration of the augmented reality mobile game "Pokemon Go"

(foto reuters)

Sinds de lancering van het spel vorige week kende de verkoop van de batterijen een recordverkoop. Het spel verbruikt heel wat batterij en het laatste wat je wil is toch dat je phone uitvalt, net als je die ene Pokémon vlakbij wil vangen?

Het is duidelijk: het spel is bijzonder verslavend. Hoe komt dit?

1. Het is augmented reality

En dat is gewoon heel erg cool! Het is de augmented reality die ervoor zorgt dat de Pokémon ook echt in je eigen leven en buurt lijkt rond te lopen. Fantasie in de realiteit dus. En alleen al daarom wil je het spelletje spelen.

2. Het is nostalgie

Hallo? Pokémon. Dat is even keihard teruggekatapulteerd worden naar de 1990’s, toen we nog game boy’s hadden, Bacardi Breezer dronken, en veel te grote broeken droegen.

3. Het is very 2016

Het succesrecept van de Pokémon app: het is zowel nostalgisch als very now. Het spel werkt zowel op iOS en Android en er is interactie mogelijk met andere gebruikers en je locatie. Ga je een dagje naar zee, wees dan maar zeker dat ook daar een Pokémon zit.

4. Het is outdoor

Een spelletje dat ervoor zorgt dat je buiten komt en beweegt (kilometers wandelt). Een hit, zeker in de zomer!

5. Het is overal

In alle nieuwsmedia, op alle sociale kanalen, zelfs op steps.be. Iedereen maakt iedereen nieuwsgierig als het over Pokémon GO gaat. Verleidelijk dus om het eens te testen en eenmaal je het hebt getest, ben je verkocht.

Meer weten over hoe je Pokémon Go moet spelen? Lees dan deze post even: Pokémon Go: 10 tips voor beginners.