Waarom je carrière je liefdesleven kan saboteren

357

22 OKTOBER 2013 | Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, willen vaak meer in het leven dan enkel een succesvolle carrière. Er wordt wel eens geredeneerd dat het jammer is dat een goede relatie nog ontbreekt, ondanks het professionele succes dat je al hebt kunnen verwezenlijken. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat je professioneel succes wel eens in de weg zou kunnen staan van een leuke relatie. Enkele voorbeelden.

Succes is belangrijker dan liefde
De grootste hindernis in je liefdesleven is een relatie niet genoeg naar waarde schatten. Als je carrière en de verwezenlijkingen die je op professioneel vlak hebt volbracht belangrijker zijn dan de relaties die je hebt met de mensen rondom je heen, dan zal de slaagkans van die relaties ook veel kleiner zijn. Mensen zijn namelijk geneigd om eerst alle praktische zaken op orde stellen voordat ze zich een luxe zoals liefde kunnen permitteren, maar dat is een verkeerde ingesteldheid. Maak van mensen en de vriendschappen rondom je heen een prioriteit en je zal snel merken dat er ook in je liefdesleven wat vaart zal komen.

Verwezenlijkingen geven je recht op liefde
Als je op professioneel vlak een taak volbrengt of succesvol een zaak hebt opgestart, zullen mensen je daarvoor respecteren. Maar dat is niet hetzelfde als je leuk vinden of liefhebben, daarvoor is meer nodig dan succes. Mensen zijn over het algemeen niet aangetrokken tot succes, maar tot iemand die oprecht interesse toont en hen een goed gevoel geeft. Met oprechte complimenten en eerlijke gesprekken kom je dus heel wat verder dan met een promotie of een nieuwe klant, op liefdesvlak dan toch.

Arrogantie
Het risico bestaat ook dat te veel succes je arrogant heeft gemaakt, een eigenschap dat slechts een handjevol mensen kan appreciëren. Zelfzeker en trots zijn mag zeker, maar doe niet alsof de wereld rondom je eigenste persoon draait, sowieso één van de grootste afknappers op een eerste date.

Van stress word je minder aantrekkelijk
Stress en de gevolgen ervan maken je over het algemeen minder aantrekkelijk. Stress gaat namelijk vaak gepaard met verstoorde eetpatronen, weinig slaap en een minder goed humeur met als gevolg een doffe huid, wallen onder je ogen en een opgeblazen gevoel. Probeer dus zoveel mogelijk zorg voor jezelf te dragen, ondanks je drukke job. Het zal je liefdesleven enkel maar bevorderen.

Renske De Maesschalck