Het overkomt mensen steeds vaker. Ze hebben een spannende date versierd op Tinder of via een sociaal mediakanaal, maar als puntje bij paaltje komt dan lopen ze een blauwtje. Waarom gooien zoveel vrijgezellen de handdoek in de ring nog voor het moment suprême is aangebroken? Uitvluchten zijn er in alle maten en gewichten, en sinds corona is het fenomeen nog erger geworden. Een paar toppers die je niet vreemd in de oren zullen klinken!

Sorry, er is iets tussengekomen

De topper onder de smoesjes! Maar stel dat het toch waar is? Geef je de persoon in kwestie een tweede kans of voel je je zo aan de kant gezet dat je meteen de Tinderapp opent en je de zoektocht naar de catch van je leven hervat? Dat laatste is misschien niet zo’n goed idee want daarmee verkijk je al je kansen. Toon begrip voor de situatie en kijk of de ‘tegenpartij’ zelf een nieuwe datum voorstelt.

Oeps, ik had al een andere afspraak

Kan gebeuren, maar niet iedereen gaat daar licht over. Ben je iemand die alles graag netjes gepland en uitgestippeld ziet, dan is deze persoon misschien niet de perfecte match voor jou. Succes met je verdere zoektocht!

Cold feet?

Dit is een fenomeen dat vaker voorkomt dan je denkt. Doemdenkerij net voor D-day is nefast voor een blind date. Stel dat je de persoon niet zal herkennen omdat de foto uit een ander tijdperk stamt. Wat dan? Of je weet niet welk cadeau je moet meenemen en dan beslis je op het laatste moment dat je maar beter niet komt opdagen om geen blauwtje te lopen. Begin je te twijfelen of je wel iets zinnigs te vertellen hebt? Ben je een eeuwige twijfelaar? Tja, dan is ‘blind daten’ misschien niet voor jou weggelegd. Een dansavond voor singles is dan misschien de alternatieve optie.

Was dit niet vrijblijvend?

First date of niet, afspraak is afspraak. Het is niet omdat je de persoon nog niet kent dat je zomaar je kat kunt sturen. Stel je in de plaats van de tegenpartij! Die moet overal verantwoorden waarom de date niet is doorgegaan. Zeg dus niet af als je geen gegronde redenen hebt! Wie weet is het toch ‘liefde op het eerste gezicht’. Het zou jammer zijn om die kans te laten schieten!

Een echte uitvlucht herken je zo

Snuffelen in andermans zaken is niet zomaar te verantwoorden, maar als je een vermoeden hebt dat je afspraakje je gewoon laat zitten zonder enige aanvaardbare reden, dan kun je dit wél doen voor je een nieuwe afspraak probeert los te krijgen. Stuur een vriendschapsverzoek via Facebook. Komt er geen respons, dan ziet hij of zij jou waarschijnlijk niet zo hard zitten als eerst gedacht. Heeft hij je verzoekje aanvaard dan kun je rustig door zijn of haar berichtjes scrollen. Dat levert gegarandeerd een schat van informatie op. Kijk de kat uit de boom, niets belet je om tussentijds verder te daten.

Tot slot

Laat het niet aan je hart komen want je kent die persoon niet eens. Er loopt vast wel iemand op deze aardbol die wel aan je eisen voldoet en die netjes al zijn afspraken nakomt. Het is wel uiterst onbeleefd om niet op voorhand te verwittigen en dat mag je gerust aan de persoon in kwestie laten weten mocht deze situatie zich voordoen. Dringende to do in dat geval: open je Tinderapp en klik in de bovenhoek op ‘more’ en dan op ‘match opheffen’. Probleem opgelost!

(foto getty images)